palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Medvesi Fotós Maraton fotópályázat

medvesi1A Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. meghirdeti az alábbi fotópályázatot: 2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton. A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik a részvevőknek, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

 

A programhoz kapcsolódóan az alábbiak szerint várjuk a részvevők pályamunkáit:
Jelen pályázatra a Medvesi Fotós Maraton 48 órája alatt készült olyan egyedi fotográfiával lehet pályázni, melyeknek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó. A fotók témája elsősorban a Medves vidékének táji, természeti, geológiai sokszínűsége, szépsége, ember és táj kapcsolatának bemutatása legyen.

Kategóriák:
A. felnőtt kategória (18 éves kortól)
B. ifjúsági kategória (18 éves korig)

Beküldhető fotók:
Egy szerző legfeljebb 5 db felvétellel nevezhet. A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre:
info@fotosmaraton.hu

A beérkezési határidő: 2014. november 15.

A nevezéssel a szerző elismeri, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak, kijelenti, hogy a képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával. Hozzájárul, hogy az általa megadott email címen levélben értesítést kapjon a pályázattal kapcsolatban.

Technikai feltételek:
A képek digitálisan korrigálhatók az eredeti látvány helyreállítása, minimális hangsúlyozása erejéig. Nem számítanak manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekciók, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Nem elfogadható a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása. A szervezők elfogadják a több fotóból digitálisan összeállított képeket is. (panoráma, HDR, startrails)

A beküldött fénykép hosszabb oldala 1200 pixel hosszú legyen, JPEG formátumban kérjük, egy fájl maximum 1MB lehet. A pályázati anyagot tartalmazó e-mailben meg kell adni a szerző nevét, e-mail címét, telefonszámát.

Kiállításra választott képek esetén a jó minőségű nyomtatás érdekében a szervezők bekérik a fotó nagy méretű változatát.

Szerzői jogok:
A pályázaton résztvevő a pályázati anyag beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, azokat portáljaikon megjelenítsék és a pályázat archívumában megőrizzék.

A szervezők kijelentik, hogy a pályázatra beküldött képeket más célra nem használják fel.

A szervezők a Medvesi Fotós Maraton promóciójához kapcsolódva jogdíjmentesen használhatják fel az általuk díjazott képeket.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a személyiségi jogokat sértő vagy a pályázat témájához nem illeszkedő felvételeket nem zsűriztetik.

Díjazás:
Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra mindkét kategóriában:

  • Első díj: 20 000 forint értékű vásárlási utalvány
  • Második díj: 15 000 forint értékű vásárlási utalvány
  • Harmadik díj: 10 000 forint értékű vásárlási utalvány
  • Közönségdíj: 15 000 forint értékű vásárlási utalvány

Különdíj:
A legjobb analóg technikával készült fotó készítője 20 000 Ft-os különdíjban részesül mindkét kategóriában.

Díjátadó, kiállítás
A kiállított és díjazott képek szerzőit a szervezők 2014. november 25-ig értesítik. A díjátadó tervezett időpontja : 2014. december 1. tervezett helyszíne: Salgótarján.

Kiállítási terv:
2015. január – Salgótarján, József Attila Művelődési Központban
2015. március – április: Füleki vármúzeum
2015. június – Ipolytarnóci Ősleletek
2015. július – Novohrad – Nógrád Geopark fogadóépülete

Medvesi Fotós Maraton 2014 – Szabadon felhasználható sajtóközlemény 02 (fotópályázat kiírása) – 2014. július 21.

medvesi2

További információ:
www.nngeopark.eu
www.fotosmaraton.hu
www.foto-maraton.sk
www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu

További információk a programról:
Honlap: www.fotosmaraton.hu
Facebook: www.facebook.com/MedvesiFotosMaraton
Blog: www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu
Sajtóhír: http://nosza.info/blog/2014/05/07/ujra-fotos-maraton-a-medves-videken/