palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megmentésre váró templomok! alkotói, cikkíró pályázat

határtalanA budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára, hogy minél több sürgős beavatkozást igénylő épületet be tudjunk mutatni, ráirányítani a közvélemény figyelmét.

Cím: Megmentésre váró templomok!

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület

Határidő: 2014. június 21.

Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat, elsősorban a szórványban élőknek.

Pályázhat: Mindenki pályázhat, aki szeretné felhívni a figyelmet a falujában, városában még álló, de már elhanyagolt szakrális emlékekre (előny, ha a szórvány területeken helyezkedik el).

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára, hogy minél több sürgős beavatkozást igénylő épületet be tudjunk mutatni, ráirányítani a közvélemény figyelmét. Pályázhat mindenki (akár magyarországi személy is, aki utazása során talált rá az elhagyott emlékre), de a műveket két korcsoportban bíráljuk el: 18 év alattiak, valamint 18 év fölöttiek. A pályázat, a  „Hírnök” programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.

Műveket elektronikusan várjuk a www.hatartalan.net oldal jobb oldali menüjében.

A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem prózánál max. 2 oldal, egyéb alkotásnál max. 5 darab fotó, film esetében személyenként maximum 20 perc.

Feltöltés módja:

  1. Regisztráció/ Bejelentkezés
  2. 2. Jobb oldal: „Ide te is írhatsz” menü, Megmentésre váró templomok (első a sorban) —> Kattintás a „Feltöltés a kategóriákba” linkre.
  3. 3. További segítség ITT.
  4. 4. Képeket csak szöveggel, rövid leírással fogadunk el. Az ismertetés nélküli képeket nem értkeli a zsűri! Egy kép feltöltése lehetséges a jobb oldali menüben. Több kép közzétételéhez bejelentkezés után bal oldalon, a Pályázat menü Megmentésre váró templomok –> Feltöltés pontja –> Templomok kategória – van lehetőség.
  5. 5. Videót Youtube- link beillesztésével lehet az oldalra feltölteni, melyhez ITT található segítség.

Posta- és elektronikus címünk (amennyiben nem megoldható az elektronikus küldés, mert komolyabb kutatás áll rendelkezésedre, vagy több fotó is van): Harmónium Egyesület, 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1/b, 2/14, Magyarország; info@hatartalan.net.

Közvetlen link: http://hatartalan.net/index.php/megmentesre-varo-templomok

Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014 őszén Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállítson, a legaktívabbak pedig, állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a legjobbak, ~3-5 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző” táborunkban Budapesten (a képzés ingyenes)!

Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!

Bővebben: www.hatartalan.net, www.harmonium.hu

További felvilágosítás és technikai probléma esetén érdeklődni lehet a szervezet irodájában Cseh-Lipták Bettinánál: info@hatartalan.net, tel.: +36/1/210 30 90