palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Menedék képzőművészeti pályázat

kepesitaA Kepesita Collection pályázatot hirdet 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A pályázat koncepciója az, hogy a nyertes pályamű 400.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

Téma: Menedék

A Kepesita Collection idei, 2015-ös pályázatára olyan kortárs művészeti alkotásokat vár bármilyen médiumban – festmény, grafika, szobor, installáció, fotó, film, multimédia stb., – amik a ’Menedék’ témakörét járják körül.

A pályázat leírása:
A pályázat hívószavát a jelen migrációs helyzet ihlette. Ugyan a téma egy konkrét jelenségből táplálkozik, fontos kihangsúlyozni azt, hogy ez a mostani változás mélyebb, univerzális kérdésekre nyithatja fel a szemünket. Olyanokra például, mint

  • Mit jelent menedéket venni általában? Biztonságot és alapvető szükségleteket, vagy elvárásoktól mentes elfogadást?
  • Mit jelent a hontalanság? Válhat-e otthonná egy átmeneti menedék állapot? Hol és hogyan lelhetünk otthonra?
  • Mennyire tudunk mi menedéket biztosítani? Be tudunk-e fogadni, vagy rettegünk attól, hogy az új helyzet nem kívánt változásokat erőszakol ránk?
  • Ki menekül, mit jelenthet a menekülés? A menekülés egzisztencialista űzöttséget is magában foglalhat, ami végighajszol minket az életen, biztos pontok, „otthonok” után kutatva, örök kutatásra ítélve. A menedék vétel így a nyughatatlan lélek örök álma és vágya.

A pályázat témája tehát tágan értelmezhető, de fontos, hogy a pályázó művek kapcsolódjanak a ‘menedék’ dilemmájához.

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.
Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek

Beküldési határidő: 2015. november 15, vasárnap.

Az összes anyagot kérjük feltölteni egy pdfben a https://www.cognitoforms.com/…/KepesitaCollectionP%C3%A1ly%…  oldalra.

A pályázat anyaga:

  • önéletrajz
  • portfólió
  • a pályázó anyag dokumentációja, leírása
  • ár/költségvetés (mi tartozik pontosan a megvásárlásra kínált alkotás(ok)hoz, pl. 1db x cm xy cm olaj, vászon festmény, 5 db x cm xy cm számozott litográfia sorozat, egy video stb.)
  • nyilatkozat arról, hogy a pályázó mű „dobogós” (első 10) szelekciója esetén az anyag feltölthető-e vagy sem a Kepesita Collection blogjára.

Hiányos pályázati anyagot nem áll módunkban elbírálni. Kérjük, készüljetek fel arra, hogy az első 10-be bekerült anyagokat élőben bírálja el a zsűri, tehát a műtárgyak – ideális esetben a művész által – személyes bemutatásra kerülnek egy később megadott címen.

Tervezzük, hogy a zsűrizést az első 10 munkából egy rövid kiállítással kötjük össze, így a legesélyesebb alkotások a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek.

A pályázati anyagot szakmai zsűri értékeli. A nyertes pályaművet a http://www.kepersitacollection.com blogon tesszük közzé december 1-jén.

További kérdésekre a collection@kepesita.org címen tudunk válaszolni.

Forrás: kepesitacollection.com