palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

…Mert ő az én rózsám fotópályázat

szőregi rózsalogoA Rózsakunyhó Alkotóműhely és a „120 éves a szőregi rózsatő kezdeményezés” – „…Mert ő az én rózsám” címmel fotópályázatot hirdet.

„…Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.”

(Antoine de Saint-Exupery)

Számtalan fajtával büszkélkedhet a nemes növény, mely határtalan népszerűséget vívott ki magának minden kultúrában. A rózsa az emberiség egész történelmét végigkíséri, egyetlen más virág sem ihlette meg oly sokszor a művészeket, mint a rózsa.A magyar népi kultúrában is rendre megjelenik a rózsa motívuma, mint az életvágy, a szerelem jelképe.

Rózsakedvelők és fotózni szeretők: ne csak magatoknak örökítsétek meg a nyár rózsáit, osszátok meg velünk, is, pályázzatok! Nem csak szép emlék lehet az a bizonyos fotó, de most díjazzuk is.

Rózsás fotókat várunk pályázatunkra, olyan képeket, amelyek izgalmasan mutatják be a rózsát. Több kategóriát is meghirdetünk, hogy ezzel is inspiráljunk alkotásra! Szívesen látunk kreatív alkotásokat a rózsáról, mint szimbólumról, rózsacsodákról, rózsaablakról… szárnyaljon a fantáziátok, mutassátok meg, milyen a Ti rózsátok!

Kategóriák:

 • Rózsa, az örök virág
 • Rózsakertben
 • Rózsa a konyhában

A pályázatot a rózsavirágzásra időzítettük, érdemes ellátogatni rózsakertekbe, virágkarneválokra és -fesztiválokra vagy a rózsák hazájába, Szőregre.

A pályázat időtartama: 2014. május 20.– 2014. július 10.

E-mail cím: rozsapalyazat2014@gmail.com  tárgy: pályázat

Az e-mailbe feltétlenül írjátok bele teljes neveteket, a fotót JPEG formátumban csatoljátok. Örömmel vesszük, ha a néhány soros leírást is mellékeltek! A fotó elküldésével hozzájárultok ahhoz, hogy a fotót felhasználhassuk a pályázat média céljaira. A pályázaton részt venni a letöltött, kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével lehet.

szőregi rózsa

Érdemes csatlakozni Rózsakunyhó Alkotóműhely facebook oldalához, (ha még nem tettétek volna meg) mert ott napról-napra nyomon követhetitek a pályázatot és az azzal kapcsolatos híreket. És mindenképpen csatlakozzatok a facebook.com/120evesaszoregirozsato oldalhoz, ahol napról-napra több érdekességet tudhattok meg a rózsák világából.

A zsűrizés eredményét 2014. július utolsó hetében tesszük közzé a www.rozsakunyho.hu oldalon, valamint a facebook oldalunkon. A fotókból kiállítást is rendezünk.

Pályázati feltételek:

 1. A pályázó kijelenti, hogy a fotók saját szellemi alkotásai, azokon harmadik személynek semmiféle joga nem áll fenn. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
 2. A pályázó hozzájárul, hogy a pályázatra beküldött pályaműveket a pályázat kiírói, ellenszolgáltatás nélkül, a szerző megjelölésével felhasználhatják egy, a jövőben esetlegesen készülő műhöz, kiállításhoz. A felhasználásról a pályázót értesítik.
 3. A pályázónak kérésre az eredeti file-t be kell tudnia mutatnia.
 4. Technikai paraméterek: minimum 3,1 megapixel (2048×1536 pixel), képszerkesztő programokkal való utómunka megengedett.
 5. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a tudomásunkra kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát. A pályázaton részt venni a letöltött, kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével lehet.

Díjak:

 • Rózsakóstoló ajándékcsomag (Halmos Monika rózsás szakácskönyve névre szólóan dedikálva és rózsás finomságok), Rózsakunyhó Alkotóműhely
 • Hungarikum csomag, Pálma Reklám Stúdió, a Hungarikum Fesztivál szervezője
 • 10 db magyar nemesítésű rózsatő, Márk Rózsakert
 • Kertészeti ajándékcsomag, Tóth Kertészet, Deszk
 • Rózsás mintájú metszőolló és egy pár rózsás mintájú kertészkesztyű, Dekor& Mentha Shop

A díjak kiosztásában zsűri fog segíteni: olyan barátainkat és partnereinket kértük fel e nemes feladatra, akik különböző szakterületek mesterei. A díjak, amelyeket támogatóink ajánlottak fel, mind-mindkötődnek a rózsához!

A zsűri:

 • Avramov András, a „120 éves a szőregi rózsatő kezdeményezés” ötletgazdája
 • Borbás Ágnes, a Dekor&Mentha kertblog írója és szerkesztője
 • Fráter György, a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének elnöke
 • Topor Erika okl. kertészmérnök, Kertportál Online
 • Vass András fotográfus, a Rózsakunyhó Alkotóműhely fénymestere