palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Metro Photo Challenge 2012

A nemzetközi nyertesek (minden kategóriában egy), egy egyedülálló lehetőséget kapnak: egy Grönlandi fotóexpedíció részesei lehetnek, ahol szakértőkkel és szakmai vezetőkkel együtt, a legújabb fotós felszerelésekkel vághatnak neki a vadon vidéknek. A fotóexpedícióról készült képeket 2013 tavaszán jelenteti meg a Metro világszerte. A nemzetközi fődíj összértéke 6000€/fő.

 

A Metro Photo Challenge fotópályázat először 8 évvel ezelőtt indult Svédországban, majd 2007-ben nemzetközi pályázattá nőtte ki magát. Mára egy igazán elismert és hiteles verseny lett mind az amatőr és profi fotósok körében. 2011-ben több, mint 160 000 pályázat érkezett.

Általános információ: Ahhoz, hogy részt vehess a Metro Photo Challenge 2012 pályázatában és nemzetközi nyertes lehess, legalább egy olyan képet kell feltöltened 2012. november 11-ig, a 4 előre meghatározott nemzetközi kategóriában – Hazai legjobb, A kedvencem, Az estém és a Kísértés – mely megfelel a „Részvételi Feltételekben” foglaltaknak.

A Metro Photo Challenge pályázata három (3) fordulóból áll.

  • Az első fordulóban a szavazatok, likeok és nézettség alapján, mind a négy (4) kategóriából tíz (10) kép kerül kiválasztásra.
  • A második fordulóban a helyi zsűri a bírálati szempontoknak megfelelően az első fordulóban kiválasztott negyven (40) kép közül, mind a négy (4) kategóriában kiválaszt egy (1) nyertes képet – a helyi nyertesek kihirdetésének időpontja 2012. november 16.
  • A pályázatban résztvevő országok négy (4) helyi nyertese jut be a 3. fordulóba, a nemzetközi döntőbe, ahol a nemzetközi zsűri választja ki a bírálati szempontoknak megfelelően (lásd: Részvételi feltételek) mind a négy (4) kategóriában a legjobb képet. A nemzetközi nyertesek kihirdetésének időpontja: 2012. november 30. A zsűri döntése határozott és végleges.