palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18

A „KKV Technológia” Hitelprogramot a konvergencia régióban működő vállalkozások fejlesztési igényeinek megvalósítására hozták létre. A kamatmentes hitel, számos termékelőnyt tartalmaz: felvehető eszközbeszerzésre, hívószava a technológiai korszerűsítés, felvehető összeg minimum 1 millió – maximum 150 millió Forint, kezdő vállalkozások is felvehetik (megkülönböztető előny más hitelekhez képest) maximum 25 millió Forintig, saját forrás legalább 10 %, teljes KKV szektor által igénybe vehető, szállítói finanszírozás itt is elérhető, rendelkezésre tartási idő 9 hónap, türelmi idő 3 hónap, ennél a hitelnél nem a bővítés, hanem a korszerűsítés a fő cél.

Tájékoztatjuk a tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) felhívás „B” hitelcélja esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását jelen közlemény – 2021. április 20. – megjelenésétől számított harmadik napot követően ideiglenesen szüneteltetjük, támogatási kérelmet 2021.04.23. napján 16 óráig lehet benyújtani.

Felhívjuk a tisztelt Támogatás Igénylők figyelmét, hogy a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) felhívás „A” hitelcéljára vonatkozóan az igénylések befogadása továbbra is folyamatosan történhet.

 

Az MFB Zrt. által, Európai Uniós forrásból meghirdetett Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. Olyan KKV-kat céloz meg a program, amelyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak külső finanszírozáshoz. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget. A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők.

Rendelkezésre álló keretösszeg: 98,31 milliárd forint

Kölcsönt felvehetők köre:

A Hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén – Közép-magyarországi régió kivételével – székhellyel, telephellyel illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén –Közép-magyarországi régió kivételével – fiókteleppel rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes KKV jogosult.
Ide sorolható minden olyan vállalkozás, amelyik korszerűsíteni szeretne, legyen szó akár a vendéglátóiparban vagy az építőiparban működő cégekről. A hitelre frissen indult vállalkozások is pályázhatnak.

A kölcsön összege

Minimum 1 millió Forint – Maximum 150 millió Forint

A kezdő, illetve a KATA adózású vállalkozások által igényelhető hitel, illetve több kérelem benyújtása esetén a hitelek együttes összege maximum 25 millió forint lehet.

A kölcsön felhasználása

A hitelcélok lehetnek:

  • Technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzése, illetve az eszköz beszer­zéséhez kapcsolódó immateriális javak beszerzése (elszámolható költségek max. 20%-ig)
  • Kezdő vállalkozások beindítása (25 millió forintig)

Saját forrás: minimum 10 százalék (a Projekt elszámolható költségéhez viszonyítva).

Kamat mértéke: 0%

Futamidő

A kölcsönből beszerzendő új eszköz Tao. szerinti amortizációjának végéig az alábbiak szerint:

  • az 50%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések esetén legfeljebb 2 év,
  • a 33%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 3 év,
  • a 25%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések esetén legfeljebb 4 év,
  • a 20%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 5 év,
  • a 14,5%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 7 év.

A maximális futamidőt a leghosszabb maximális amortizációs idővel rendelkező eszközhöz tartozó futamidő alkalmazásával szükséges meghatározni.

Letölthető dokumentum

GINOP_8_3_5_18_Termékleírás_(Hatályos_2021_04_12_től)

Közlemény-13

 

A pályázati kiírás elérhetősége: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18