palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mit tehetek Európáért, mit tehetek a jövő(m)ért? művészeti pályázat

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány művészeti pályázatot hirdet Mit tehetek Európáért, mit tehetek a jövő(m)ért? címmel 2013 – a Polgárok európai éve, az uniós állampolgárságot létrehozó maastrichti szerződés 20. évfordulója alkalmából.

Te, aki most e sorokat olvasod, Európa egy apró, de annál értékesebb gyöngyszeme vagy, és rajtad is múlik, milyen lesz a világ az elkövetkező évtizedekben!

Te vagy, Te leszel Európa jövője.

Bizonyára szűkebb környezetedben is több közösség tagja vagy, és megtapasztalod a mindennapokban, hogy mennyire jó érzés egy csapathoz tartozni. Európa lakosaként egy sokkal nagyobb, de annál sokszínűbb közösség szerves részeként megőrizheted nemzeted hagyományait, ugyanakkor nyitott lehetsz más országok merőben más szokásainak befogadására is, hiszen egyszerre vagy egy nemzet és egy nagyobb, nemzetközi közösség egyenrangú tagja is.

Választható témák

  1. Az EU polgáraként Te is szabadon utazhatsz a tagországok között, sőt tanulhatsz, vagy később dolgozhatsz is bárhol. Szerinted hogyan lehet hasznosítani itthon a külföldön látottakat, tanultakat? Hogyan lehetne a tudományos, kulturális, vallási, nemzeti különbözőségekben megtalálni az országunk számára hasznosat? Milyen előnyünk származhat abból, hogy több kultúra kapcsolódik össze? Hogyan tudnád elképzelni a fenntartható fejlődés megvalósítását Európában, Magyarországra nézve?
  2. Hogyan tennéd még színesebbé Európát? A tudományos, kulturális, vallási, nemzeti különbözőségekben hogyan lehet megtalálni azt a közös pontot, amely mindegyik nép hasznára válna? Szerinted hogyan őrizheti, tarthatja meg mindegyik nemzet a saját kultúráját, nyelvét? Hogyan lehetne ötvözni a régebbi művészeti stílusokat a modernekkel? Hogyan lehetne a kultúrát, a művészetet minél szélesebb körben terjeszteni, népszerűsíteni?

Használd bátran a kreativitásodat, tudásodat és intuíciódat elsősorban a képzőművészet, az irodalom, a tánc, a zene és a színjátszás területén.

Kik pályázhatnak?

  • 4-7. osztályos, általános iskolás tanulók,
  • bármely művészeti ágban, korosztályukhoz képest kiemelkedő teljesítményt mutatnak,
  • nehéz körülmények között élők.

Hogyan pályázhatsz?

Az elbírálásnál előnyben részesítjük az önálló gondolatokat, újszerű ötleteket, ugyanakkor a felhasznált források megjelölését is.

Készíts alkotást a pályázat témájából

  • bármilyen kézműves technikával (rajz, modell, festmény, stb…)
  • versben vagy prózában kézírással, (kb. egy A4-es oldal)

Készülj a pályázat témájával kapcsolatos művel

  • Az előadó művészetben (tánc, ének, zene, vers és prózamondás, színjátszás) tehetséges pályázók a második fordulón bemutatni kívánt mű szerzőjét, címét és műfaját jelöljék meg és indokolják, miért arra a produkcióra esett a választásuk. (kb. egy A4-es oldal)

A pályázat díja

Részvétel az Alapítvány Művészeti tehetséggondozó táborában

  • A tábor időpontja: 2013. július 8-12.
  • A tábor helyszíne: Vackor Vár Erdei Iskola (6044 Kecskemét- Hetényegyháza, Belsőnyír 202.)

A pályázat nyerteseinek az Alapítvány biztosítja a táborba oda-vissza utazást a Budapestről induló bérelt autóbusszal; a programokat; a kényelmes, 4-5 ágyas, fürdőszobás szállást és a napi ötszöri étkezést.

Mit csinálhatsz a táborban?

Megismerheted közelről a Nyíri erdő rejtelmeit, számtalan kreatív, sokoldalú lehetőséget kapsz ahhoz, hogy megfigyeld és különböző művészeti eszközökkel megjelenítsd környezetünket és a benne élő embereket. Megismerkedhetsz sok hasonló gondolkodású társaddal, és részesévé válhatsz a közös alkotás örömének. A tudásod gyarapítása és a barátságok építése mellett lehetőséged lesz sokat sportolni, játszani, így feltöltődhetsz, és izgalmas élményeket szerezhetsz.

A pályázat további feltételeiről érdeklődhetsz a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnál:

Letölthető dokumentumok