palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MNB Nyári vendégkutatói pályázat 2010

MNB pályázatA Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyári vendégkutatási lehetőséget kínál 2010 nyarán a Kutatás, Monetáris stratégia és közgazdasági elemzések, a Pénzügyi elemzések és a Pénzügyi stabilitás szakterületeken, PhD-fokozattal rendelkező kutatók, haladó PhD-diákok és más európai jegybankok kutatói számára.
A programban résztvevő vendégkutatók egy általuk választott, jól körülhatárolt témakörben végeznek kutatást az MNB-ben, lehetőség szerint az MNB kutatóival együttműködve; eközben megismerhetik az MNB közgazdasági tevékenységét. A pályázók javasolhatnak kutatási témát, vagy választhatnak az alábbi témajavaslatok közül:

Project_ideas_2010.pdf

Utóbbi esetben a pályázat előtt kérjük, egyeztessenek a megjelölt témafelelőssel. A kutatási programnak része lehet kurzus tartása is a bank munkatársai részére a makroökonómia, pénzügy vagy az ökonometria egyes speciális témaköreiben.

A témaválasztásnak valamilyen szállal kapcsolódnia kell a bank érdeklődési területeihez, de az lehet akár elméleti, akár empirikus orientáltságú. Az elbírálásnál a monetáris politika viteléhez, illetve a banki kutatók érdeklődéséhez szorosan kapcsolódó témák előnyt élveznek.

A kutatási eredmények megjelentetéséhez a bank előpublikációs lehetőséget ad az MNB Füzetek sorozatában és támogatja az elkészült tanulmány referált folyóiratokhoz való benyújtását.

Az MNB megbízásos jogviszony keretében javadalmazást kínál a pályázatot elnyerő akadémiai kutatók részére. A jegybanki kutatókat a KBER csereprogram-egyezményének megfelelően a saját jegybankjuk finanszírozza.

A programra pályázat benyújtásával lehet jelentkezni. A pályázat, melyet magyar illetve angol nyelven is be lehet nyújtani, az alábbi elemeket tartalmazza:

  • szakmai önéletrajz;
  • 1-2 oldalas kutatási terv, amelyben szerepelnek a vizsgálandó kérdések és azok motiválása, valamint a kutatás előzményei.

A nyári kutatási program kezdési időpontjára és időtartamára nincs megkötés, de az időtartamnak legalább olyan hosszúnak kell lennie, amely alatt a projekt érdemben lezárható.

A pályázat beadásának határideje 2010. április 16.

A döntésről 2010. április 30-ig értesítést küld a bank. A határidő után beérkezett jelentkezéseket az esetlegesen fennmaradó költségvetési keret erejéig tudjuk figyelembe venni. A külföldi jegybanki kutatók az év bármely időszakában jelentkezhetnek.

A pályázatokat az MNB Emberi erőforrások szakterületére „Vendégkutató 2010” megjelöléssel kérjük beküldeni, a job@mnb.hu email címre.

Forrás: MNB