palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MNB Pályázat a középiskolai diákok pénzügyi kultúrája fejlesztésének támogatására

pénzirámytű pályázatA Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű Alapítvány – együttműködve az Öngondoskodás Alapítvánnyal – a Pénzügyi Oktatási Program (POP) sikerére és eredményeire tekintettel ismételten pályázatot hirdet a középiskolai diákok pénzügyi kultúrája fejlesztésének támogatására. A pályázat célja a diákok pénzügyi ismereteinek megalapozása és bővítése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása. A győztes oktatási intézmények pályázatonként bruttó félmillió forint támogatásban részesülnek.

A pályázat célja, hogy támogassa azokat a középfokú oktatási intézményeket, amelyek vállalják, hogy az iskola szakmai programjai között helyet biztosítanak az Öngondoskodás Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésével kidolgozott Pénzügyi Oktatási Program (POP) bevezetésének, oktatásának.

A pályázatot belföldi székhelyű, OM azonosítóval rendelkező középfokú nevelési-oktatási intézmények adhatják be, legalább két pedagógus részvételével. A támogatás a 9-12. évfolyamon tanuló diákok számára, tanórai vagy tanórán kívüli foglalkozások szervezésére és megvalósítására használható fel.

A megpályázható támogatás összege pályázatonként bruttó félmillió forint, melyből 100 ezer forintot az intézmény a program megvalósításához szükséges feltételek megteremtésére fordíthat, 400 ezer forintot pedig a programban résztvevő pedagógusok kapnak meg. A pályázat révén legfeljebb 60 középiskola részesülhet támogatásban.

A programban eddig részt nem vett pályázó intézmények a POP oktatása mellett vállalják, hogy csatlakoznak a 2009 őszén útjára indított, a Pénziránytű Alapítvány kezdeményezésére és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kialakított iskolahálózathoz, amely a gazdasági, pénzügyi, vállalkozási kultúra és ismeretek oktatásában résztvevő, és annak elterjesztésében szerepet vállaló oktatási intézményeket fogja össze.

A pályázatra való jelentkezés határideje 2010. május 21.

Letölthető dokumentumok

POP pályázati felhívás
POP pályázat 1. sz. melléklet
POP pályázat 2. sz. melléklet

Web: http://www.penziranytu.mnb.hu

Forrás: MNB