palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Módosították az Otthon Melege program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására kiírt pályázatot

nfsiMódosult az Otthon Melege program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett alprogramjának pályázati útmutatója. A támogatási kérelmeket 2016. augusztus 15-től lehet benyújtani.

Támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően.

Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

A pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok.

Letölthető módosított dokumentumok

Megváltozott a támogatási kérelmek beadásának időpontja.
A pályázatokat 2016. augusztus 15-től a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet nyújthatják be elektronikus úton az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek, kizárólag a pályázati portálon keresztül.

Forrás: https://csaladihaz2016.nfsi.hu/