palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mogyoród, Művelődési ház ötletpályázat

A Kiíró pályázatának célja a jelenlegi Művelődési ház (és termelői piac – 1357/1 hrsz-759 m2) és Védőnői Szolgálat (1357/2 hrsz-386 m2) összevonandó telkeire egy új Művelődési Ház tervezéséhez ötletek, lehetőségek keresése. (a védőnői szolgálat elköltözik, a termelői piac is tud új helyet találni magának).

A terület a Fóti út (Mogyoród fő útja) – Béke utca – Mérleg utca által határolt tömbben helyezkedik el a Fóti út és a Béke utca közötti szakaszon, a Fő út felől a Béke utca felé való erőteljes lejtéssel – 3 irányból megközelíthetően.

A Fóti út és a Béke utca között, a jelenlegi Művelődési Ház előtti terület bevonható a tervezésbe. Fontos szempont, hogy a terület a továbbiakban is egy közcélra használható, nyitott területként is hasznosítható rész maradjon, a térélmény a továbbiakban is élvezhető legyen a Művelődési Ház előtt. A területen található egy villamos transzformátor állomás, melynek a kiváltása nincs folyamatban. Ez erősen behatárolja a jelenlegi két telek előtti tér hasznosíthatósági lehetőségeit. A transzformátor előtti lovas-huszár szobor nem műemlék, ahhoz nem kell ragaszkodni.

Olyan épületet szeretnénk, amelyik azon túl, hogy tartalmaz egy nagy (~300 fős) színháztermet (amely akár több célra is hasznosítható lehet, ideiglenes szétválasztásokkal), kisebb csoportok számára is biztosít lehetőséget összejövetelekre, társalgásra.

Az építmény legyen alkalmas bálok és egyéb városi rendezvények megtartására is.

Fontos a térélmény a Fő út felől (rálátás, megközelíthetőség, közösségi szabadidős terület a Művelődési Ház előtti téren), felfűzve a Fő út melletti további térbővületek sorára, mely a település egyik jellegzetessége.

A terület újraszabályozása folyamatban van, így nincsenek olyan övezetei előírások, melyekhez ragaszkodni kellene. 

Letölthető dokumentumok 

Pályázati kiírás megtekintése (PDF)

Teljes pályázati anyag letöltése (ZIP)

LINK: http://www.mogyorod.hu/