palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj – fiatal tehetségek önálló alkotói munkáját és szakmai fejlődését segítve – a hazai formakultúra fejlődését és annak nemzetgazdaságba való integrálását, azaz a hazai gazdaság versenyképességének növelését célozza meg.

A pályázatra gyártói együttműködéssel megvalósítandó vagy önállóan kialakított, megalapozott szakmai programmal jelentkezhet minden 35. évét még be nem töltött, szakirányú diplomával rendelkező tervező-, illetve iparművész. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács Irodája gondoskodik.

Az ösztöndíj összege min. 900.000.-Ft., futamideje 6 hónap.

Az ösztöndíjpályázat fedezetét jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala biztosítja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat minden év kora tavaszán hirdetik meg az alábbi kategóriákban:

  • önálló tervezői projekt;
  • önálló designelméleti, -kutatási projekt;
  • önálló tervezői projekt, gyártói együttműködéssel;
  • együttműködő cégek feladatkiírására benyújtott projekt.

MNL pályázat, értékelés

Az ösztöndíj odaítéléséről szakmai grémium dönt, amely folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az ösztöndíjasok munkáját, akik nyilvános kiállításon adnak számot az eredményről. Az elbírálás szempontjai: a téma innovációs tartalma, társadalmi és gazdasági jelentősége és nemzetközi szinten mért újdonsága.

Letölthető dokumentum

Moholy-Nagy László ösztöndíj pályázati kiírás 2019

A pályázat beérkezésének határideje: 2019. április 1., hétfő, 16 óra.

További információ
Zászkaliczky Anna
titkár
telefon: (06 1) 354-4546
e-mail: mfti@hipo.gov.hu