palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ösztöndíjA Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat a Magyar Formatervezés Tanács (korábban Ipari Formatervezési és Ergonómiai Tanács) javaslatára három minisztérium alapította azzal a céllal, hogy ily módon segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, hozzájáruljon a magyar tárgykultúra és környezetkultúra fejlesztéséhez, valamint a design innovációs integrációjával tovább növelje a hazai gazdaság versenyképességét. (archív)

Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet és szakirányú, egyetemi diplomával rendelkezik. Az ösztöndíjasoknak évente írásban és nyilvános kiállításon kell számot adni a végzett munka eredményéről.

A 2008-as ösztöndíjasokkal együtt eddig összesen 145 alkotó részesült ösztöndíjban. Újdonság, hogy 2008-tól az alkotók immár a gyártó cégekkel közösen kialakított programmal is pályázhatnak. A tervek szerint a 2010-es pályázati felhívásban a cégek által javasolt, előre meghatározott témák közül is választhatnak ösztöndíjprogramot az alkotóművészek.

Az ösztöndíjat jelenleg a Nemzeti Kulturális és Technológiai Hivatal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal közösen finanszírozza. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács gondoskodik.

Pályázati kiírás: a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat minden év januárjában hirdetik meg.

Pályázati kategóriák:

  • A pályázati kiírás mellékletében megadott gyártói együttműködéssel megvalósuló téma
  • Szabadon választott tervezői feladat
  • Elméleti, kutatási témafeldolgozás

A pályázatok értékelése: Az ösztöndíj odaítéléséről az Ösztöndíjbizottság dönt. Az Ösztöndíjbizottság figyelemmel kíséri és év végén értékeli az ösztöndíjasok munkáját. Az Ösztöndíjbizottság jogosult dönteni az ösztöndíj halasztásáról, meghosszabbításáról, illetve visszavonásáról.

Az ösztöndíj összege: 1 200 000 Ft (a kifizetés negyedéves bontásban történik)

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás a 2011. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére

Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj – Előzetes információ a 2011-es pályázatról

További információ

Szombathelyi Réka
telefon: (1) 355-0341
e-mail: szombathelyi.reka@budairajziskola.hu

Forrás: http://www.sztnh.gov.hu