palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2010

ujeuropa-alapitvany pályázatA MOL Nyrt. Új Európa Alapítványa pályázatot hirdet 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok részére, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig (országos verseny esetén 1-3. helyezés, nemzetközi versenyen 1-10. helyezések), és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.


Pályázni az alábbi célokra lehet:

  • A. Eszközvásárlás a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez (felszerelés, sporteszközök stb.)
  • B. Útiköltség-támogatás, aminek a segítségével a pályázók eljuthatnak a hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra valamint a nemzetközi és országos versenyekre (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj)

A pályázatokat csak pályázati űrlapon tudjuk elfogadni. A pályázati űrlaphoz kötelező mellékletként csatolni kell az alábbiakat (hiányuk esetén formai hibásnak minősül a pályázat):

  • érvényes árajánlatok a beszerezni kívánt eszközökről (A kategória) illetve a tervezett versenyek, edzőtáborok ütemezése, költségvetéssel (B kategória),
  • a tanár/edző támogató nyilatkozata,
  • a pályázó elmúlt 2 évben elért eredményeinek táblázata, valamint az eredmények a sportszövetség által hitelesítve,

A média-megjelenések előnyt jelentenek, kérjük, ezek listáját is csatolják. (nem kötelező melléklet)

Kik pályázhatnak?
Egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be bármilyen sportág versenyzői (egyéni és csapatsportban érdekelt sportolók egyaránt), akik

  • magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők
  • magyar állampolgársággal rendelkeznek
  • 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket idén töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók

Sportegyesületektől, kluboktól, iskolai csapatoktól, diáksport-egyesületektől nem tudunk pályázatot befogadni.

A pályázat postára adási határideje: 2010. április 6., kedd (a postai bélyegző dátuma számít).

A pályázati támogatásokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2010. május végéig. Az eredményről minden pályázót elektronikus vagy postai úton értesítünk. A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket vesszük figyelembe, illetve előnyös elbírálásban részesül az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják. Utánpótlás-keret tagság, korosztályi válogatott keret tagság, Héraklész bajnokprogram tagság további előnyt jelentenek.
A nyertesekkel az Új Európa Alapítvány támogatási szerződést köt. A támogatást részleges vagy teljes előfinanszírozás formájában nyújtja az alapítvány, amelynek felhasználásáról számlamásolatokkal alátámasztott elszámolást kell a pályázónak benyújtani a program megvalósulását követő 30 napon belül.

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2010. május 1. – 2011. február 28.

Egy pályázó csak egy kategóriában (A vagy B) nyújthat be pályázatot!

Önerő megléte nem feltétele a pályázat benyújtásának, de további előnyt jelent az értékelésnél.

A pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg 25 millió forint.

Kizáró okok: Nem fogadható el annak a pályázónak az anyaga, akinek korábbi pályázata nem zárult még le, vagy annak támogatásával nem számolt el.
A pályázatot mellékleteivel együtt egy példányban kell postára adni az alábbi címre: Új Európa Alapítvány 1410 Budapest Pf. 183
A borítékra írják rá: MOL Tehetségtámogató 2010 Sport.
A határidőn túl postára adott pályázatokat az alapítvány nem tudja elfogadni, azokat értékelés nélkül visszaküldi. Hiánypótlásra nem tudunk lehetőséget biztosítani.
A pályázatok kezelésének és feldolgozásának folyamatával kapcsolatos egyéb tudnivalókat az érdeklődők a Pályázati kézikönyvből ismerhetik meg, amely letölthető az internetről.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás 2010

Pályázati űrlap 2010

1. sz. melléklet: Költségvetés (B kategória)

2. sz. melléklet: Tanár/edző nyilatkozata

3. sz. melléklet: Eredmények

4. sz. melléklet: Médiamegjelenések

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) 2010

A pályázati felhívás és űrlap letölthető: www.mol.hu, www.ujeuropaalapitvany.hu

További információ kérhető: info@ujeuropaalapitvany.hu

Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)

Forrás: MOL