palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Műcsarnok Kortárs művészeti adattárának felhívása

Műcsarnok pályázat2014-ben a Műcsarnok Nemzeti Szalon néven új kiállítás-sorozatot indított el, azzal a céllal, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek legkülönbözőbb területén született főbb hazai teljesítményekről. Ennek következő része a 2015 tavaszán nyíló Képzőművészeti Nemzeti Szalon, melyen a kortárs képzőművészet klasszikusnak számító műfajaira jellemző tendenciákat és eredményeket kívánjuk a teljesség igényével feltérképezni és bemutatni.

A tárlaton a kiállítás kurátora által kiválasztott festészeti, szobrászati, rajz- és grafikai alkotások, valamint az ezek határterületein létrejövő művek szerepelnek, de a még teljesebb körkép érdekében lehetőség nyílik arra, hogy a Műcsarnok által létrehozott digitális Tár.helyen a kiállítás időtartama alatt bármely hazai művész bemutassa az e műfajokhoz tartozó képzőművészeti alkotásait.

A Műcsarnok ezennel meghívja a festészet, szobrászat, rajz és grafika, valamint ezek határterületein tevékenykedő művészeket, hogy portfóliójukkal szerepeljenek a 2015. évi Képzőművészeti Nemzeti Szalonon. A jelentkezés egyetlen feltétele a betöltött 21. életév. A jelentkezés módja: regisztráció és saját anyagok feltöltése a Tár.hely művészeti információs adatbázisba.

A Tár.hely kezdeményezés a Képzőművészeti Nemzeti Szalon része.
A Tár.helyre feltöltött anyagokból az I. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kurátora műveket válogathat a kiállításra.
A Tár.hely az első lépés egy átfogó, reprezentatív és hiánypótló adattár felé, amely az elkövetkező években a mai magyar művészet minden műfaját (fotó- és mediális művészet ‒ 2016, tervezőművészet és iparművészet ‒ 2017) és irányzatát gyűjti, bemutathatóvá és kutathatóvá teszi.

A Tár.helybe a http://tar.hely.mucsarnok.hu/ on-line felületen lehet jelentkezni. A részletes felhívás LETÖLTHETŐ innen!

Jelentkezési, feltöltési és beküldési határidő: 2015. február 12.

Megvalósítással, működtetéssel kapcsolatos információk: Szerdahelyi Júlia (tel.: +36-30-755-2648, e-mail: tarhely@mucsarnok.hu)

http://tar.hely.mucsarnok.hu/