palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Múzeumok Őszi Fesztiválja pályázat muzeális intézmények részére

Pályázat működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére. Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. szeptember 30. és  október 27. között ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja a Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozata. Kérjük, hogy idén is kapcsolódjanak be a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatba, és vegyenek részt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013. évi eseményeiben. A program megvalósítási időtartama: 2013. szeptember 30. – október 27.

 

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre), társszervezői az országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2013-ban is lehetővé teszi, hogy egy  központi kampánnyal  (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap,  on-line kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a Múzeumok  Őszi Fesztiválja központi kommunikációs feladatait. Emellett lehetőség nyílik arra, hogy az intézményekben megvalósuló programok szakmai anyagköltségéhez és kommunikációjához az NKA forrásai is felhasználhatók legyenek, amelyet nem támogatás formájában utalunk tovább.

Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokat (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, nyomdaköltség) számla ellenében  teljesítjük. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri néprajzi Múzeum számára.

A költségtérítés mértéke intézményenként: 50.000-300.000 Ft lehet.

Bízunk abban, hogy 2013-ban a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozatot újszerű, érdekes, különleges, a látogatók aktivitására építő, a helyi identitást erősítő programsorozatokkal, a múzeumoknak a nagyközönség előtt kevésbé ismert, vagy ismeretlen „kulisszatitkainak” bemutatásával, megismertetésével tovább lehet gazdagítani. Ahogy az elmúlt években, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják.

Amennyiben intézményük részt kíván venni programjaival a Múzeumok  Őszi Fesztiválján, kérjük, hogy a központi kommunikáció  megszervezéséhez szíveskedjenek az alábbi dokumentumokat  2013. július 5-ig megküldeni a program koordinátora, Vári Csilla címére postai úton és e-mail-en. (Cím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf.: 63; e-mail: vari.csilla@sznm.hu):

  •  intézményvezetői, cégszerű aláírással ellátott részvételi szándéknyilatkozat;
  • hiánytalanul kitöltött  intézményi és program adatlap (jelen levelünkhöz mellékletként csatoltuk);

A programtervezetek beérkezése után további egyeztetés céljából felvesszük a kapcsolatot az intézményekkel. A bizottság által szakmai támogatást nyert intézményekkel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum  szerződést köt.

A végleges programok elektronikus feltöltését a Múzeumok  Őszi Fesztiválja honlapján (www.oszifesztival.hu), a résztvevő múzeumok munkatársai maguk tehetik meg.

A költségtérítésben nem részesülő intézményeknek is lehetővé tesszük a központi kommunikációban való megjelenést (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, on-line kampány, nyomtatott sajtó stb.)

A programok megvalósításával kapcsolatosan  látogatói elégedettségi felmérést készítünk a Fesztivál ideje alatt, amelyben kérjük részvételüket programonként max. 20-20 kitöltött kérdőív visszaküldésével.

Kérjük, hogy a fenti határidőt a szervezés gördülékenysége érdekében szíveskedjenek betartani.

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban  további kérdéseik vagy észrevételeik vannak, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Vári Csillával (telefonon: 06/30-835-9114, 06-26/502-586, vagy e-mailen: vari.csilla@sznm.hu).

Levelünkhöz mellékeljük a múzeumi koordinátorok névsorát is, akik segítséget tudnak adni a programok kidolgozásában és összehangolásában.

 A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük.