palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Négy évszak a Balatonon fotópályázat

Négy évszak a Balatonon” címmel 2012. január 17-től amatőr fotópályázatot indít a Balaton rajongóit egy helyre összegyűjtő Balatoniwiw közösségi oldal (www.balatoniwiw.hu). Célunk: a mindig más színét mutató ezerarcú tó, illetve ismert vagy felfedezésre váró turisztikai desztinációinak bemutatása, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy időjárástól függetlenül a térség számos kincset rejt a tartalmas kikapcsolódáshoz.

Pályázati feltételek:  A fotópályázaton való részvétel nincs sem életkorhoz, lakóhelyhez, sem műfajhoz kötve, várjuk Balatoniwiw tag fiatalok és idősek, régi és új, fekete-fehér és színes digitális fotóit, melyek témája a négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) a Balatonon.  Ezen belül tájképeket, épületeket, eseményeket, személyeket ábrázoló fotókat egyaránt várunk.

A pályázatra csak digitális fotókat fogadunk. A feltöltés elektronikus úton történik a www.balatoniwiw.hu oldalon,  az évszak és a kép címének megjelölésével.  Személyenként és évszakonként (tavasz, nyár, ősz, tél) 10-10 fényképet fogadunk.

A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, amelyeket a pályázó maga készített.

A pályázatra csak Balatoniwiw tagok pályamunkáit fogadjuk el.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a Balatoniwiw a beküldött képek között jogosult szelektálni, így a témához, szemléletmódhoz nem illeszkedő képek nem kerülnek beválasztásra a pályamunkák közé, különös tekintettel a pornográf vagy 18+ tartalmakra.

Díjazás: A 3-3 legjobb fotót évszakonként, tehát összesen 12 fotót kb. 5000.- Ft értékű balatoni termékekből és szolgáltatásokból összeállított ajándékcsomaggal díjazzuk. Az évszakok 1. helyezett pályamunkái versenybe szállnak a fődíjért.

Fődíj:  családi hosszú hétvége teljesen komfortos saját apartmanban a tihanyi Csátó Vendégházban (3 éjszaka 4 fő részére) (Info: www.csato.hu , Tel: 20/9516-022). A nyereményt 2011. április 30-ig lehet felhasználni, előzetes egyeztetést követően.

Az évszakonként 1-10. helyezést elért pályamunkákat kihirdetjük a www.balatoniwiw.hu oldalon és amennyiben a szerző rendelkezésre bocsátja, nyomtatott formában fotókiállításon is bemutatásra kerülnek, melynek helyszíne és időpontja a későbbiekben kerül kihirdetésre.

A díjak odaítéléséről a felkért amatőr és szakmai grémium alkotta zsűri dönt. A pályázó elfogadja, hogy a zsűri döntése végleges és nem megfellebbezhető.

Személyeket is ábrázoló fényképek esetén a pályázó köteles szavatolni, hogy a fényképen megjelentetett személyek a képük, arcuk, illetve környezetük publikálásához kifejezetten hozzájárultak, illetve, hogy a fotók egyébként más személyiségi jogait nem sértik. A beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Szerzői jogok: A pályázó elismeri és szavatolja, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és a feltöltött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nincsen.

Amennyiben a beküldött fotó eredetisége kétséges, a Balatoniwiw felhívására a pályázónak bizonyítania kell a fotó eredetiségét. A pályázó elismeri, hogy a  Balatoniwiwhez beérkezett bármely szerzői jogi igény teljesítéséért helytállni köteles, illetve, hogy a Balatoniwiwet mentesíti bármely ilyen kötelezettség teljesítése alól. A beküldött, illetve feltöltött fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A pályázó hozzájárul, hogy a Balatoniwiw a beküldött munkákat oldalain és fotókiállításon bemutassa, külön térítés és engedély nélkül.

Adatvédelem: A Balatoniwiw a pályázók adatait bizalmasan kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki.

A Szervező nem vállal felelősséget a pályázók téves adatszolgáltatásáért, elveszett regisztrációkért, valamint technikai problémákért.

A fotók beküldési határideje: 2012. február 29.

Eredményhirdetés: 2012. március 15.

A fotókat a Balatoniwiw oldalán (www.balatoniwiw.hu) lehet feltölteni előzetes regisztrációt, -illetve már tagok esetében bejelentkezést követően-, az ebből a célból létrehozott „Négy évszak a Balatonon fotópályázat 2012”blogbejegyzéshez fűzhető hozzászólásokban.  A regisztráció biztosítja, hogy a pályázat lezárását követően a szervezők a nyertesekkel kapcsolatba tudjanak lépni.  Kérjük ezért a pályázókat, hogy regisztrációs adatlapjukon pontosan adják meg nevüket, elérhetőségeiket.

A beküldött fotók a pályázat időtartama alatt folyamatosan megtekinthetők a www.balatoniwiw.hu web-oldalon.