palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nem lesz új pályázat a válsággal kapcsolatos tájékoztatásra

Miniszterelnöki Hivatal pályázatokA Miniszterelnöki Hivatal eredménytelennek nyilvánította az a pályázatot, amelyet „a nemzetközi gazdasági válsággal kapcsolatos lakossági tájékoztatás keretében nyújtandó támogatás” címmel hirdetett meg.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta: az új miniszterelnöki kabinet vezetése úgy döntött, hogy újpályázatot sem hirdet meg. Kiemelte: a pályázatra 300 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre. A kormányszóvivő iroda közölte azt is, hogy a válság hatásait enyhítő kormányzati intézkedésekről, illetve a válsággal kapcsolatos tudnivalókról a hivatalos csatornákon, illetve a www.valsagkalauz.hu oldal segítségével továbbra is folyamatos tájékoztatást ad a kormány a lakosságnak.

A Gyurcsány-kormány még tavaly december végén döntött úgy, hogy mintegy 300 millió forint összegű pályázatot ír ki a globális gazdasági válság magyarországi hatásainak közérthető, átfogó bemutatására. A pályázaton az országos, a regionális és a helyi média, valamint országos civil szervezetek vehettek részt televíziós és rádiós műsorokkal, magazinokkal, cikkekkel, kiadványokkal és tájékoztató programokkal.

Budai Bernadett akkor hangsúlyozta: a 300 millió forint annak a keretnek a még megmaradt része, amelyet az 2008-ban a kormány a lakosság tájékoztatására fordíthatott. A pályázatok beadási határideje 2009. január 31. volt.
(mti)