palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemes Juli Ösztöndíj

A korábban Ifjú Pengeként népszerűvé vált és fiatal tehetségeknek szervezett kreatív versenyt Nemes Juli emlékének szenteli a MAKSZ. Elindult a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által szervezett fiatal tehetségeknek szóló Ifjú Penge kreatív verseny, amit a nemrég elhunyt kivételes szakember tiszteletére, Nemes Juli Ösztöndíjnak neveztek el.

A pályázatok leadási határideje 2012. május 16-a.

Nemes Juli, a magyarországi kommunikációs szakma kiemelkedő tehetsége és meghatározó egyénisége volt. Kreatív szakemberként és oktatóként egyaránt elévülhetetlen érdemeket szerzett, ő volt az iparág nagy felfedezője. A mai ügynökségek vezetői és senior szakemberei többségükben az ő köpenyéből bújtak ki. Éppen ezért a szakmában ritkán látott konszenzus alakult ki, hogy emlékének a korábbi Ifjú Penge díjjal adózzanak.

Az idei évtől Nemes Juli Ösztöndíjként kiírt pályázatra olyan 16 és 30 év közötti tehetségek egyéni nevezését várja a MAKSZ, akik maximum 3 év ügynökségi tapasztalattal rendelkeznek. A „Hozd újra divatba a kézírást!” szlogennel meghirdetett verseny témája a kézírás népszerűsítése. A versenyzők feladata olyan kreatív reklámkampány tervezése, amely elindítja a mára egyre inkább háttérbe szoruló kézzel írás reneszánszát. A pályázók szabadon válogathatnak a klasszikus és online média, valamint az ambient eszközökben. A pályázati anyagokat a http://www.aranypenge.hu oldalon az online nevezés menüpontban kell feltölteni. Nevezési díj a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan nincs.

 „Hat évvel ezelőtt a Golden Drum karolta fel elsőként a fiatal magyar tehetségeket egy díj formájában. Az első két Golden Drum versenyen Nemes Juli zsűrielnökként tevékenykedett és szoros kapcsolatot ápolt a fesztivállal annak első időszakában. Természetesnek találtuk, hogy összekapcsolódjunk a róla elnevezett díjjal” – mondta Gosztonyi Csaba, a Golden Drum magyarországi nagykövete.

Merényi Éva, Nemes Juli közeli jóbarátja, pályatársa és a MAKSZ korábbi elnöke szerint „Juli volt az az ember, aki tudta, hogy a jónál is van jobb, és ezért mindent meg is tett. Nemes Juli, az örök elégedetlen nem ismerte a lehetetlent. Kimeríthetetlennek tűnő energiája hajtott, épített bennünket és mindenkit, aki a közelébe került. Szakemberek generációit inspirálta és remélem, hogy a nevét viselő díj további szakember-nemzedékeket lelkesít majd.”

A verseny fődíja egy egyhetes részvétel a Golden Drum reklámfesztiválon, valamint 100.000 forint a költségek fedezésére. Emellett a győztesek neves hazai ügynökségeknél gyakornoki pozíciót kapnak, és értékes tárgynyereményeket vihetnek haza. Utóbbiakat az Arany Penge díjátadón vehetnek át 2012. május 25-én.

Bővebb információ: www.aranypenge.hu

Kapcsolat

Bende Bori

bori@maksz.com