palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemzetközi kutatói pályázat újságírók, riporterek számára

A „Reporters in the Field” program az európai országok újságírói kutatási projektjeit támogatja. Maximálisan 5 000 eurós támogatást nyújt nemzetközi csapatoknak, a választott történet határokon átnyúló kutatásához.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 27.

A program célja a nemzetközi párbeszéd és megértés elősegítése.
A program szakmai tanácsadást és segítségnyújtást is biztosít a csoportok kutatásaihoz. A team-ek lehetőséget kapnak, egy egy berlini műhelyen való részvételre, ahol a csapatok találkozhatnak meghívott szakértőkkel.

Pályázók köre

  • Legalább egy professzionális, szabadúszó vagy újságíró munkatárssal rendelkező nemzetközi csapatok jelentkezhetnek (nyomtatott sajtó, fotó, műsor, web vagy cross-media területekről)
  • A különböző csoportokból és társadalmi rétegekből álló csapattagok (például fotósok, tudósok) jelentkezését is várják.
  • Nincs korhatár.
  • A csapatnak és a kutatásnak a következő országok közül legalább kettőben kell lennie: Albánia, Andorra, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belarusz, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Grúzia, Görögország, Németország, Magyarország, Írország, Olaszország, Koszovó, Lettország , Litvánia, Macedónia, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Moldovai Köztársaság, Románia, Oroszország, Szerbia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna és az Egyesült Királyság.

Miről szól:

  • Keressen egy olyan témát, amely a határokon átnyúló újságírásban működik, és Európában is fontos.
  • Csatlakozzon nemzetközi kollégákhoz vagy vegye fel a pályázat kiírókkal a kapcsolatot: ha meggyőző a története, de még nincs csapata, segíthetünk abban, hogy megtalálja.
  • A támogatást felhasználhatja utazási költségekre és és egyéb költségek, de akár az otthoni kutatás támogatására is.

A pályázatok következő beadási határideje: 2017. augusztus 27.

Legalább két csapattagnak 2017-19. November 17-én és 2018 júniusában Berlinben kell részt vennie műhelyünkben.

A rendelkezésre álló maximális támogatás 5 000 € projektenként, amely támogatja, de nem feltétlenül fedezi teljes mértékben a kutatási tevékenység költségeit.

A pályázat elérhetősége: Nemzetközi kutatói pályázat újságírók, riporterek számára