palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemzetközi űrművészeti diákpályázat

Ez a második ilyen pályázat, egy hasonlót 2010-ben már sikeresen lebonyolítottak. Az űrművészeti pályázaton azzal kapcsolatban várják az alkotásokat, hogy a jövőben hogy használják fel az emberek a tudomány és a technológia vívmányait a világűr felderítésében, titkainak megismerésében. A megjelölt témában benyújtott pályaműveket – amelyeket kizárólag elektronikus formában lehet majd feltölteni – művészekből, kutatókból, tanárokból, űrhajósokból és más szakemberekből álló zsűri bírálja majd el.

A beadási határidő: 2012. október 21.

Az 1993. szeptember 1-jén vagy később születettek jogosultak részt venni a pályázaton. Külön kategóriában értékelik a 10-13 és 14-18 évesek munkáit. Tíz évesnél fiatalabbak is indulhatnak, de műveiket ugyanúgy a 10-13 éves kategóriában bírálják el. Nem csak egyéni indulók, de csapatok nevezését is elfogadják. Egy pályázó legfeljebb három művet küldhet be.

A pályázat részletes feltételei  itt olvashatók:  honlap

A legjobbak munkáit díjakkal jutalmazzák, s emellett világszerte kiállítják, bemutatják, felhasználják az űrtevékenység népszerűsítésére. Az eredményhirdetés 2013 elején várható.

Honlap: http://www.lpi.usra.edu/humansinspaceart/index.shtml.en