palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Népem viselete és néptánca-képzőművészeti pályázat

celje palyazatA pályázók kreativitásukkal feszegethetnek olyan kérdéseket, mint „Milyen az én népem? És milyen kulturális örökséget hagytak rám? Mit tartok fontosnak átörökíteni a jövő generációknak? Milyen az identitásunk?

The World of Art Magazin és Fiatal/Ifjú Művészek Celje-i Gallériája (Szlovénia) meghirdeti A XV. Nemzetközi Fiatal Művészek Kiállítása c. pályázatot.

1995 óta The World of Art Magazine támogatja a fiatal művészek kitekintését és megmérettetését a más ország- és kontinensbeli kortársaikkal – ösztönözvén őket a további kreativitásra. Eleinte a szlovén rendezésű verseny a Celje-i kastélyban került megrendezésre, ma már külön központ áll a 20-év alatti művészek munkáinak kiállítására. Összesen 120.000 fiatal művész 80 országból vett részt az eddig meghirdetett pályázatokon (Eddigi témák: A Ló, Csendélet, Kastélyok. Kulturális örökségünk, és Ki vagyok én?). A díjnyertes pályázatok 27 országban összesen 174 kiállításon kerültek bemutatásra.

Az idei pályázat témája:
Népem népviselete és néptánca

Kreativitásukkal feszegethetnek olyan kérdéseket, mint „Milyen az én népem? És milyen kulturális örökséget hagytak rám? Mit tartok fontosnak átörökíteni a jövő generációknak? Milyen az identitásunk? Az egyre globalizálódó világunkban hozzájárulhatsz a globális falu sokszínűségének fenntartásához a népedre, országodra jellemző kulturális örökség bemutatásával. S büszkén állíthatod: Ez vagyok én, Ez az én Népem, És ez egy különleges része világunk történelmének.
Biztatjuk a fiatal művészeket, járják a múzeumokat, folklór fesztiválokat, kutakodjanak saját családi emléktárgyakról, és könnyen találnak a jövő generációnak átöröklésre méltó elemeket – mint egy emléket állítván országod kulturális örökségéről és kreativitásáról.
A néprajz, folklór, néptánc illetve népviselet minden ország, népcsoport múltjának szerves része. Válaszd ki a legjobbat, legérdekesebbet, ami leginkább vagy legrégebb óta tükrözi néped kultúráját. A Kép hátulján ismertesd a látható viseletet, táncot, illetve korszakot valamint milyen alkalommal viselték/táncolták. És vegyél részt a pályázaton!

A pályázat ünnepi zárókiállítását fővédnökünk, Dr. Danilo Türk, a Szlovén Köztársaság elnöke, nyitja meg. Minden korcsoportban az 50 legjobb pályamunka kerül kiválasztásra és díjazásra, a legjobb 3 munka külön díjban részesül. A művészek mentorai is díjazásra kerülnek

A különböző korosztályokhoz tartozó pályamunkákat külön borítékba küldjétek el.

  1. korcsoport: 10 éven aluliak
  2. korcsoport: 11-15 évesek
  3. korcsoport: 16-20 évesek.

Bármilyen technikát alkalmazhatsz papíron. Az alkotás nem haladhatja meg a 30cm x 42cm.

A kép hátoldalán a következő információt nyomtatott nagybetűkkel kérjük:

  • a fiatal művész neve, születési dátuma
  • a mű készítésének dátuma
  • a művész mentorának neve
  • az iskola címe (illetve művész címe amennyiben egyéni pályázó)
  • az iskola email címe (illetve művész email címe amennyiben egyéni pályázó)

Kérjük, ne keretezzétek be, és ne rögzítsétek a képeket paszpartu-ra.

A pályamunkákat kiírástól 2009. december 31-ig várjuk a következő címre:

The Gallery of Young Peoplée’s Art Works, Celje
Krekov trg 3
3000 CELJE
SI- SLOVENIA

További információért látogass el weblapunkra:
www.celje.si/theworld-ofart/
2010. február 10.-tőlugyan itt megtekinthető a díjazottak listája, kiállítások dátuma, illetve a “World of Art Magazine” februári számában. A díjazottakat email –ben illetve faxon értesítjük (+386-35-481-777 fax számon lehet érdeklődni).

Pályázók február 20.-ig jelezhetik a nyitó kiállításonon való személyes részvételüket.

A pályamunkák elkészítésekor fontos figyelembe venni a kiírt szempontokat különben kizárásra kerülnek.
A pályamunkákat nem áll módunkban visszaküldeni. Azok a World of Art Magazine tulajdonát képezik és az egyre növekvő archívumába kerülnek.
A pályázat lebonyolítását követően, iskolák és más intézmények kikölcsönözhetik a pályamunkákat kiállítás céljából.

Külön kérésünk: a pályamunkákkal együtt küldjetek be kis asztali ország, megye ill, település zászlókat, használt postabélyegeket, kis összegű pénzérméket, bankjegyeket – hogy azokkal is gazdagítsátok a kiállításunkat. Gyűjteményünk egy része megtekinthető a weboldalunkon.

Sok sikert és örömteli alkotást kívánunk!

MIHAILO LIŠANIN
The Gallery of Young People’s Art Works Celje
[Fiatal Művészek Galériája – Celje]
alapítója

Forrás: http://www.orokseg.hu/