palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Népszínház Karnevál pályázat

auroraAz Auróra szervezésében a Norvég Civil Alap támogatásával megrendezett egynapos fesztiválra művészeti pályázatot hirdetünk, ahová installáció, performansz, fotó és videó munkákat várunk, képzőművész, fotós, előadóművész, médiaművész hallgatók jelentkezésével.

A Népszínház Karnevál célja, hogy felhívja a figyelmet a VIII. kerület kulturális sokszínűségének értékeire, hogy mérsékelje a bevándorlókkal szemben kialakult félelmet és negatív attitűdöket városunkban. Projektünkkel a toleranciát és a társadalmi befogadást erősítjük, abban a szélsőségesen idegenellenes politikai környezetben, amely Magyarországot a tavaly kirobbant menekültválság óta jellemzi.

Program

Az április 24-i eseményt egy figyelemfelkeltő akcióval indítjuk a Blaha Lujza téren, ami később felvonulással folytatódik a Népszínház utcán és a II. János Pál pápa tér körül, majd egész délutános utcai utcabállal zárul a Köztársaság téren és a lezárt Auróra utca és Bérkocsis utcán. Az utcabál programja: Gasztro negyed, utcazene, civil negyed, tehetségkutató, focikupa, gyerekprogram, élőkönyvtár, művész negyed és további interaktív érzékenyítő programok, melyek célja a különböző kultúrák megismertetése a rendezvény látogatóival.

 

Munkafolyamat 

A felvonulás ideje alatt illetve a program végéig, olyan helyspecifikus efemer (átmeneti) munkákat szeretnénk kiállítani, ami a rendezvény egy-egy bevándorlókhoz köthető helyszínének történetéhez kapcsolódik. Pl . a Népszínház utcai kebabos, Bérkocsis utcai Segítsünk együtt a menekülteknek csoport ételosztó helyisége, az afrikai kávézó vagy az iszlám imaház.

 

Jelentkezés

A nyílt felhívásra beérkezett jelentkezéseket a mentorokból és a művész negyed szervezőiből álló stáb tekinti át, ezt követően kerülnek kiválasztásra a kiállítók. A kiállítás résztvevőinek száma a jelentkezés függvénye.

 

A Jelentkezés Tartalmi És Formai Követelményei

– névvel és címmel ellátott pályázati munka terve/leírása

A jelentkezéseket az art@nepszinhazkarneval.hu email címre várjuk. A kiegészítő dokumentumokat kérjük a jelentkezéssel egy időben, csatolmányként elküldeni, PDF vagy Word dokumentum formátumban, összesen max. 20MB méretben.

A levél tárgyában feltüntetni: „ Jelentkezés_NEPSZINHAZ KARNEVAL 2016 „

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. április 4. (ÉJFÉL)

 

a kiállításon való részvétel díjmentes. a pályázati munkák megvalósítására minimális anyagköltséget tudunk biztosítani.

 

Az anyagköltség pontos összegéről a szelekció után tudunk egyeztetni.

A jelentkezéssel és a karnevállal felmerülő kérdéseket az art@nepszinhazkarneval.hu email címre várjuk.