palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nézőpontváltás Fotópályázat 2013

Szürkének, és egyhangúnak bélyegzett napok, hetek és évek rohannak el. Te megálltál akár egyetlen pillanatra is, hogy megcsodáld, ami körülötted van? Észrevetted, hogy nincs két egyforma alakú felhő, és hogy rohanó világunkban is megbújik az emberség? Most rajtad a sor, kedves leendő Pályázó, hogy megmutasd mindennapjaid értékeit. Ezt a fotópályázatot azért hoztuk létre, hogy alkotásra bíztassunk mindenkit, aki tenni akar a jobb, élhetőbb világért. A várakozás és a türelem gyakran túl kevésnek bizonyul, azonban ahogy a Művész az alkotása által hatást vált ki a környezetéből, úgy a szándék és a tett is változást idéz elő. Légy hát Te a Művész, és mutasd meg azt a világot, amelyben öröm a létezés!

Kategóriák

A Nézőpontváltás fotópályázaton belül három kategóriát alkottunk meg, amelyekbe várjuk a pályázók munkáit. A pályázatra beküldhető anyagok számát nem korlátoztuk, tehát tetszés szerint mind a három kategóriában indulhat egy pályázó, akár több fényképpel is.

1.) EMBERI ÉRTÉKEK

Emberség: kicsiny, de szívből jövő tettek, melyeket nem követ üdvrivalgás, nem jár értük ünneplés, sőt gyakran külön köszönet sem. De ez az, amitől megtelik a szív szeretettel − még ha csak egy pillanatra is − megváltozik a világ. Ezernyi pillanat múlik el, melyben ott rejlik az érték. Arra buzdítunk, hogy örökítsd meg azt, amitől szerinted igazi érték az Ember.

2.) AZ ÉLET MÁS SZEMMEL

Képesek vagyunk mindig csak a negatívumokat kiemelni, csak a rosszat észrevenni, és csak a dühítőre reagálni. Arra kérünk, nézz most Más szemmel, és mutasd meg, hogy milyen is a világ, ha mosolyogva tekintesz rá! Ebbe a kategóriába olyan munkákat várunk, amelyek a pozitív oldaláról mutatja be a látszólag negatívnak vagy érdektelennek tűnő dolgokat.

3. ) FEJLŐDŐ VILÁGUNK

A televízió nap mint nap ontja ránk a tragédiák és katasztrófák sorozatáról szóló híreket, az újságok meg hangosak a gazdasági és erkölcsi problémáktól − mindezt a félelemkeltés céljából. Azonban egyre többen fedezik fel ezeknek a hamisságát, és egy élhetőbb világ építésébe fognak. Nézz körül figyelmesen, vedd észre és örökítsd meg ezeket a változásokat!

Díjak

A pályázat mindhárom kategóriájában három helyezett részesül díjazásban.

  • I. helyezett: 20 óra egyéni fotó oktatás műtermi képzéssel.
  • II. helyezett: Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam.
  • III. helyezett: Fotográfiához kapcsolódó könyvcsomag.

KÖZÖNSÉGDÍJASOK

A pályázat dobogós nyertesei mellett a közönség szavazatai alapján minden kategóriában lesz egy közönségdíjas nyertes is. Aki a legtöbb szavazatot kapja a látogatóktól, az viheti el a közönségdíjat. Összesen tehát három közönségdíj kerül átadásra.
A közönségdíj mindhárom kategóriában 20 óra egyéni fotó oktatás, amely tartalmaz műtermi oktatást is.

MINDEN RÉSZTVEVŐ

A Szalay Fotóstúdió pályázatain senki nem marad díjazás nélkül. Minden olyan pályázó, akinek van elfogadott munkája, elismerésben részesül. Az elismerő oklevél mellé egy fotózással kapcsolatos kiadványt is átadunk. Ezzel szeretnénk megköszönni a figyelmet és a munkát, amit a pályázaton való részvételre fordított. Az a célunk, hogy a pályázat örömmel töltse el a résztvevőket.

A pályázat benyújtásának módja

A legenyhébb kifejezéssel élve, ez a pályázat nem tartozik a könnyű pályázatok közé. A fényképezési készség mellett az írói tehetség is szerepet kap. A feltöltendő fotók mellé fogalmazást is kérünk legalább 350 szó terjedelemben. Az esszének a képről, annak üzenetéről kell szólnia. Nem technikai leírást várunk, hanem az üzenet kommunikálását. Kegyetlenségünk nem ismer határokat. A képeknek és a fogalmazásnak is meg kell ütnie egy szintet ahhoz, hogy el tudjuk fogadni.

Ennek az az oka, hogy amit csinálunk, azt egy más nézőpontból tesszük. A közoktatásban elképzelhető, hogy elfogadott, ha generációról generációra gyengébb képességű fiatalok hagyják el az iskolát. A mi nézőpontunk az, hogy nem szükséges ennek a tendenciának alávetni magunkat. Hisszük, hogy a színvonal emelésével nagyobb figyelmet kap az igényesség, az esztétika, a művészet és maga a kommunikáció is.

A pályázat menete

A fotópályázat három fázisból áll. Az első fázisban történik a nevezések benyújtása, a másodikban a közönségszavazatok gyűjtése, a legutolsóban pedig meghirdetjük a nyerteseket.

NEVEZÉS A PÁLYÁZATRAA pályázatra regisztrált felhasználók tudnak nevezni. Ha neked még nincs hozzáférésed, regisztrálj be, néhány percet vesz csak igénybe. A pályázati anyagokat benyújtani az erre a célra készült űrlapon keresztül lehetséges.
Az űrlapot megtalálod bejelentkezés után a személyes profilodban.

KÖZÖNSÉGSZAVAZATOK

A nevezés lezárását követően megindul a közönség szavazatainak gyűjtése. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a szavazatok nem Facebook lájkok lesznek! Ugyan kinn lesz a Facebook és a Google gombja is, de a szavazatokat a fotópályázati rendszer fogja számolni és nyomon követni.

EREDMÉNYHIRDETÉS

Az eredményhirdetésre a szavazás lezárása után kerül sor. Ekkor hozzuk nyilvánosságra a helyezetteket. A díjak átadására személyesen, ünnepélyes keretek között kerül sor. A díjátadás részleteiről később adunk tájékoztatást. A pályázat eredményei a kihirdetést követően is elérhetők maradnak.

A pályázatra nevezés feltételei

A pályázaton részt vehetnek a 18. életévüket betöltött, Magyarországon vagy határainkon túl élő amatőr és hivatásos fotográfusok egyaránt. Az állampolgárság és a lakóhely nincs kritériumhoz kötve. A pályázatra csak magyar nyelven írott anyagot tudunk elfogadni.

RÉSZVÉTELI DÍJ

A pályázatnak nevezési díja nincs, csak a feltöltött képeknek van költségük.
A feltöltés díja 100 kredit képenként.

A pályázatra beküldhető képek mennyisége nincs meghatározva, tehát tetszőleges mennyiségű kép feltölthető.

Krediteket vásárlással és aktivitással is szerezhetsz. Részletes tájékoztatást a Kreditrendszer információs oldalon találsz. Olvasd el a tudnivalókat!

HATÁRIDŐ

A pályázatra 2013. december 26napján éjfélig lehet beküldeni a munkákat. Éjfélkor lezárjuk a nevezést. Csak azokat a pályázati munkákat tudjuk elfogadni, amelyek beküldésre kerültek a nevezés lezárásáig.

A pályázók munkáit 2014. január 1. napján mutatjuk meg a közönségnek, és ekkor indul a verseny a közönség szavazataiért is. A szavazatok leadásának határideje 2014. január 31.

TECHNIKAI FELTÉTELEK

A feltöltendő fénykép JPG formátumú, RGB színterű digitális állomány lehet. A kép mérete legyen minél nagyobb, de a fájl mérete nem haladhatja meg a 10 MByteot. Az eredeti felvétel készülhet analóg és digitális eljárással is. Előbbinél a lehető legjobb minőségben kell szkennelni és a szkennelt állományt feltölteni. A képek ne legyenek Photoshoppal széttuningolva, mert nem az utómunka bűvészkedést értékeljük, hanem a fotográfiai tudást.

 A pályázó csak saját munkájával nevezhet be a pályázatra, amely ugyanúgy vonatkozik a beküldött fényképekre, ahogyan a hozzá írt szövegre is. Tilos olyan anyaggal pályázni, amelyet nem a pályázó készített. Ha a leadott anyag ezt a feltételt megsérti, abban az esetben a pályázó kizárásra kerül. Ha a szerzői jogsértés utólagosan derül ki, abban az esetben az ide vonatkozó jogszabályok szerint fogunk eljárni.