palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

NKA Építőművészeti–Iparművészeti Szakmai Kollégium Közös Pályázati Felhívása

nka_logoAz NKA Építőművészeti és Iparművészeti Kollégiuma kétfordulós pályázatot hirdet – most épülő vagy felújítás alatt lévő közösségi (művelődési, oktatási, önkormányzati, egyházi stb.) épületekre és/vagy annak tereibe készülő – iparművészeti alkotások létrehozására.

A pályázat első fordulójában a helyszín kiválasztása történik.
A második fordulóban a kiválasztott épületekre(be) az iparművészek alkotásainak elhelyezése történik az első forduló dokumentációja alapján. (Pl.: üvegablakok, kerámia, textil, fém faliképek, plasztikák, tűzzománc alkotások stb.)

A megvalósítás időpontja: 2009. augusztus 3.-2010. május 30.

E felhívás a pályázat első fordulója, célja a létrehozandó iparművészeti alkotás helyének és funkciójának (cél, méret, darabszám stb.) meghatározása.

A felhívásra olyan tulajdonosok, vagy tulajdonosi jogkörrel felhatalmazott üzemeltetők jelentkezhetnek, akik szeretnék, hogy épületeikbe iparművészeti alkotás kerüljön, és vállalják, hogy a szakszerű megvalósítás érdekében együttműködési megállapodást kötnek építészekkel, építészeti irodákkal. (Lásd pályázathoz szükséges dokumentációk mellékletét.)

A pályázók közül az Építőművészeti Szakmai Kollégium max. 5 pályázatot választ ki.

Altéma kódszáma: 2429

Pályázhatnak: Közösségi épületek tulajdonosai – vagy tulajdonosi jogokkal felruházott üzemeltetők -, az általuk felkért építésszel, vagy építészeti irodával együtt.

Az altémában felosztható összeg: 1 millió Ft.

A pályázat 2009. május 4-ig beérkezően nyújtható be