palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

NO PUSZTA, NO GOULASCH pályázat kortárs művészek számára

nopusztaA Boulevard&Brezsnyev Alapítvány pályázatot hirdet kortárs művészek számára a hamarosan induló
NO PUSZTA, NO GOULASCH elnevezésű projektjében való részvételre. A pályázat célja: A projekt kísérletet tesz a kortárs magyar művészet népszerűsítésére, terjesztésére, illetve lehetőséget nyújt a művészek számára saját tevékenységük promotálására.

Az üzletet teljes mértékben transzparens módon kívánjuk működtetni, a bevételt és a forgalmi adatokat közzé tesszük a nogoulasch.com weboldalon. Fontos, hogy a hazánkba látogató külföldiek ne csak a sztereotip magyarságképpel térjenek haza.
Fontos, hogy megismerjék egy eddig kevésbé ismert, ennek ellenére izgalmas és értékes oldalát is az hazánknak, és hazavigyék pezsgő kulturális és művészeti életünk egyes kézzelfogható darabjait. A projekt 2009. július 30-án indul, és szeptember 15-én fejeződik be.

A pályázók feladatai: Eladásra szánt, maximum 70×100 cm méretű művészeti alkotásokat hozni a souvenir galériába. (Király u. 46). Festmények, fotók, szobrok, plasztikák, kollázsok, iparművészeti tárgyak, stb.

A pályázaton való részvétel feltételei: A projectben résztvevőktől elvárjuk az aktív közreműködést. Pl.: szórólapkészítés, terjesztés, a művek árusítása stb. Elengedhetetlen a művészek részvétele a minél szélesebb körben történő promótáláshoz, pl.: linkcsere, email, web lapok stb.

Technikai paraméterek: A beadott alkotások vételi árának kialakítása a Boulevard&Brezsnyev Galériát működtető Alapítvány és az alkotó közös megegyezésének eredménye, ettől a későbbiekben eltérni nem lehet. Az ár 50%-a művészt illeti, 50%-a az Alapítványhoz kerül. Az Alapítványnak számlával rendelkező művészektől áll módjában alkotást átvenni. Akinek nincs számlaadási lehetősége azzal az Alapítvány adásvételi szerződést köt. Az alkotók az el nem adott alkotásaikat szeptember 14-én és 15-én vihetik el. A művek behozatala előzetes egyeztetéssel történik, július 30-tól folyamatosan. A bolt reggel 8-22h-ig tart nyitva, az „eladók” maguk a kiállító művészek és más önkéntesek.

A beadáskor csatolandó anyagok: 1. Fotó és leírás a beadásra szánt anyagról/anyagokról. 2. Szakmai önéletrajz, lehetőség szerint több nyelvre lefordítva.3. Digitális portfolió cd-n vagy dvd-n. Amennyiben az alkotó több példányt ad be, azt a vásárlók magukkal vihetik, így könnyebben tájékozódhatnak az adott művész munkásságáról.

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatokat folyamatosan várjuk a projekt ideje alatt! A pályázati anyagokat a nogoulasch@gmail.com címre kérjük eljuttatni (30-ától várhatóan életbe lép az info@nogoulasch.com cím is). További információk, egyeztetés a fenti e-mail címeken lehetséges, illetve telefonon Szabó Viktóriával, a 0630/695 35 47-es számon.

Forrás: http://bbgaleria.creo.hu