palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nők a Tudományban Kiválósági Díj

A Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Asztronautikai Társaság Nők a Tudományban Kiválósági Díjat hirdet meg az űrkutatás területén fiatal kutatók számára a TÁMOP 4.2.3 Hétköznapi Tudomány pályázat támogatásával.
Hiszünk  benne,  hogy  a  sikeres  kutatók  és  innovátorok  felkutatása,  bemutatása  és  jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából.
A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig ők is éppen úgy megérdemlik  a dicsőséget,  mint  férfi  társaik.  Az  esélyegyenlőség  szellemében  elengedhetetlen  női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen.
A  díj  és  az  azt  kísérő  média  kampány  segítségével  a  nagyközönség  megismerkedhet  azokkal  a kiemelkedő fiatal nőkkel, akik az űrkutatás területén  olyan  szakmai eredményeket értek el, amellyel inspirálják környezetüket és példát mutatnak a fiataloknak.
A Nők a Tudományban Kiválósági díj feltételrendszere: 
  • a  pályázaton magyar állampolgárságú, űrkutatással foglalkozó, 35 év alatti vagy 2013-ban 35.  életévüket betöltő nők vehetnek részt;
  • a  díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Asztronautikai Társaság által felállított szakmai bizottság dönt;
  • amennyiben a bizottság nem talál megfelelő színvonalú pályázatot, fenntartja a jogot, hogy nem adja ki a díjat.
A pályázás módja:
  • a pályázatot a jelölt nyújtja be magyar nyelven;
  • a pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
  • jelölt személyes adatai (részletek a pályázati űrlapon),
  • a jelölt szakmai munkásságának bemutatása (részletek a pályázati űrlapon),
  • ajánlólevél elismert szakembertől, aktív űrkutatótól.
Letölthető dokumentum
További információ kérhető:  info@nokatud.hu
A pályázat benyújtása: A pályázatot 1 kinyomtatott és aláírt példányban, valamint elektronikus úton kell benyújtani az alábbi címre:
Nők a Tudományban Egyesület, 1255 Budapest, Pf. 206
info@nokatud.hu
A postai küldeményen fel kell tüntetni a “Nők a Tudományban Kiválósági Díj” megjelölést. A pályázat beérkezéséről a pályázó elektronikus úton értesítést kap.
A pályázat beküldésének határideje (postán és elektronikus úton): 2013. szeptember 30.
A pályázók elektronikus úton kapnak értesítést pályázatuk eredményéről.
A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése:  2013. október 18., 10:00
A  szakmai munkásságot elismerő (tárgyi)  díjünnepélyes átadására  az  Űrkutatás Napja  rendezvényen kerül  sor  2013. október  18-án.  (Óbudai  Egyetem,  Alba  Regia  Egyetemi  Központ,  Székesfehérvár, Budai út 45.)
A pályázat benyújtásával a pályázó tudomásul veszi, hogy:
  • a díjat nyert pályázó nevét/személyét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozza;
  • a nyertes a díj elnyerését követően 12 hónapig a díj kiíróinak rendelkezésére áll tudományos munkássága ismertetésével (média megjelenés, konferenciák, stb.).
A  pályázat  kiíróinak célja, hogy minden pályázó eredményeit népszerűsítse. Ennek érdekében fel fogja kérni a nem díjazott pályázókat, hogy – hozzájárulásuk esetén – vegyenek részt a díjat kísérő média kampányban.