palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Norvég Civil Támogatási Alap Makroprojektek

Az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen pályázatot hirdet makroprojektek támogatására az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében a magyarországi civil társadalom jog- és érdekérvényesítő, közösségszervező és mozgósító képességének növelése céljából.

Pályázatokat két témakörben lehet benyújtani:

  • I. témakör: az országos vagy regionális szinten működő az emberi jogi, jog- és érdekérvényesítő civil szervezetek hosszú távú megerősítése, stratégiájuk, kapacitásaik fejlesztése, munkájuk támogatása ÉS tudásuk, tapasztalataik, képességeik átadása a civil szektor más szervezeteinek a (1) demokrácia és emberi jogok, (2) női jogok és esélyegyenlőség, (3) ifjúsági és gyermekjogok területén.
  • II. témakör: az országos vagy regionális szinten működő, szervezet- és közösségfejlesztő civil szervezetek hosszú távú megerősítése, stratégiájuk, kapacitásaik fejlesztése, munkájuk támogatása ÉS tudásuk, tapasztalataik, képességeik átadása a civil szektor más szervezeteinek, a szektor megújítása érdekében.

A pályázóknak mindkét témakörben vállalniuk kell, hogy a projekt keretében tudásukat, tapasztalataikat átadják más, kisebb helyi/regionális civil szervezeteknek/csoportoknak, ennek érdekében képzési, mentori, coaching stb. programokat indítanak. Az I. témakörben minden pályázó szervezetnek legalább 10, a II. témakörben legalább 15 szervezettel kell együtt dolgoznia.

A projekteknek figyelmet kell fordítaniuk a Norvég Alapok kiemelt – horizontális – szempontjaira (ezek listája alább, a részletes felhívásban található).

A pályázatra olyan – Magyarországon legalább 3 éve bejegyzett, a fenti területeken tevékenykedő – civil szervezetek (egyesületek, alapítványok és szövetségek) jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek, amelyek függetlenek a helyi, regionális és központi kormányzattól, közintézményektől, köztestületektől, politikai pártoktól, valamint for-profit szervezetektől.

  • Az I. témakörben elnyerhető összeg legalább 50 000, legfeljebb 120 000 €. (34 894 800 Ft)
  • A II. témakörben elnyerhető összeg legalább 50 000, legfeljebb 140 000 €. (40 710 600 Ft)

A makroprojektek támogatására fordítható teljes keretösszeg legfeljebb 3,8 millió €.

Egy szervezet főpályázóként egy pályázatot nyújthat be, és ezen kívül egy pályázatban szerepelhet partnerként.

A támogatott projektek legalább 24, legfeljebb 33 hónap hosszúak lehetnek.

A pályázatok kétfordulósak, az első fordulós pályázatok beadási határideje: 2013. március 29 (péntek).

Letölthető dokumentumok

További információért lásd: www.norvegcivilalap.hu.

A pályázatot az Ökotárs Alapítvány kezeli, egy négy szervezetből álló konzorcium vezetőjeként.

A jelen kiírásban ismertetett makroprojektek témagazdái:

Közösség- és szervezetfejlesztés:

Ökotárs Alapítvány

Tel: (1) 411-3505, email: okotars@norvegcivilalap.hu

Emberi jogok, érdekérvényesítés és esélyegyenlőség:

DemNet

Tel: (1) 411-0410, email: demnet@norvegcivilalap.hu

Ifjúsági és gyermekjogok:

Kárpátok Alapítvány-Magyarország

Tel:(36) 516-750 email: karpatok@norvegcivilalap.hu