palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Norvégia és Magyarország fotópályázat

mmikl pályázatA Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus együttműködve a Norvégiai Magyarok Baráti Körével 2011-re meghirdeti nemzetközi digitális fotópályázatát „Utazás a világ körül – 2011 – NORVÉGIA ÉS MAGYARORSZÁG” címmel.

A fotók beküldésének határideje: 2011. szeptember 15.

A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék, és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. 2011-ben erre a pályázatra azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben Norvégiában vagy Magyarországon készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén – kiállítást tervezünk Norvégiában és Magyarországon, illetve egy fotóalbumot jelentetünk meg, amennyiben sikerül fedezetet találni a kiadás költségeire.

Részvételi feltételek

  1. A fotópályázaton életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat, akik bel- és külföldi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.
  2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Norvégia, vagy Magyarország mely pontján készültek.
  3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg 2-3 Mb-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
  4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként –  a norvegia2011@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme – a mellékletekkel együtt – ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Óriásleveleket, becsomagolt állományokat nem fogadunk.
  5. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük számítógéppel, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap letölthető a www.mmikl.hu oldalról. A nevezési lap aláírás nélkül is beküldhető, mert a képek beküldésével jelzi a pályázó, hogy elfogadja a pályázati feltételeinket.
  6. Díjazás: 1-5. díj: 5000 – 5000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél.

Pályázati naptár:

A fotók beküldésének határideje: 2011. szeptember 15.

Zsűrizés: 2011. szeptember 30-ig

Értesítés a zsűrizés eredményéről (kizárólag e-mailben), a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2011. október 10-ig
A fotókiállítás bemutatói Norvégiában és Magyarországon: 2011. novemberétől

További információ kérhető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársától, Győri Lajostól.

Postacím: 1011 Bp., Corvin tér 8.
Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 225-6030;
e-mail: gyoril@mmikl.hu

Forrás: http://www.mmikl.hu/