palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Növekszik a környezetvédelmi és természetvédelmi pályázati keret

kormányzati portál pályázatA mostani fejlesztési időszakban jóval meghaladja a háromezer milliárd forintot a Környezet- és természetvédelemre jutó fejlesztési források összege.

V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára  szerint a 2007 és 2014 között élőhely-fejlesztésre 22,7 milliárd forintot fordítottak, amelynek révén 79 ezer hektáron javult a környezet állapota. A történeti kertek 7,6 milliárd forintból újultak meg, 6,5 milliárd forintból 34 helyszínen, 49 ezer hektáron voltak infrastrukturális beruházások és 31 helyszínen 7 milliárd forintból fejlesztették az erdei óvodákat és iskolákat.

A Fertő tó nádasainak és vízpótló rendszerének rekonstrukciójának befejezése kapcsán elmondta, hogy az élőhely-rekonstrukció a Fertő tó környékén a jövőben is folytatódni fog, mert egy megjelent kormányhatározat szerint a Hanság természetes élőhelyeinek helyreállítására 1,7 milliárd forintot, a természetvédelmi őrszolgálat és monitoring rendszer fejlesztésére 73 millió forintot, míg a 2017-ben induló, a Fertő tó környezetének komplex táji rekonstrukciójára 859 millió forintot fordíthat a kezelő Fertő-Hanság Nemzeti Park.