palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyakunkon a második hullám, de már nem lehet pályázni a bértámogatási programokra!

Habár a koronavírus-járvány még messze nem ért véget, de a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként, zömében áprilisban indított bértámogatási programok 2020.augusztus 31. napjával lezárultak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a munkahelyvédelmi bértámogatás együttesen több mint 270 ezer munkavállalónak nyújtott segítséget.

A koronavírus-válság hatását enyhítő munkahelyteremtő bértámogatási konstrukció első szakaszában a 25-64 év közötti, nyilvántartott álláskeresők, és közvetítést igénylők körében nyújtott segítséget( 6+3 hónapra), majd július 26-tól csak a tartós álláskeresők (6 hónapnál hosszabb ideje) esetében, és a 25 év alattiak számára volt elérhető. 35 ezer vállalkozás nyújtott be pályázatot a konstrukcióra, és így 48 ezer munkavállaló tudott elhelyezkedni a támogatás révén.

Munkahelyvédelmi bértámogatásban 205 ezer fő vesz részt, 14 ezer vállalkozás nyújtott be a programra pályázatot. Ugyanakkor az igénybe vevő vállalkozások számának csökkenése, és regisztrált álláskeresők számának csökkenése miatt döntöttek a bértámogatási konstrukció lezárásáról.

A kutatás-fejlesztés-innováció (k+f+i) bértámogatásokat szintén augusztus 31-ig lehetett igényelni. A pályázatokat több mint 22 ezer magasan képzett munkavállaló esetében, 17 milliárd forint értékben, 1250 vállalkozás pályázta meg.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy jelenleg nem tervezik a bértámogatási programok meghosszabbítását, a hangsúly a munkahelyek megerősítésére, valamint az új munkahelyek megteremtésére tevődik át.

(Forrás: Kormány.hu)