palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyirokrendszerrel kapcsolatos médiapályázat

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetség 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel (limfómákkal) kapcsolatosan.

A rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi betegségeket (limfóma, leukémia, mielóma multiplex) a világon az 6. leggyakoribb rosszindulatú kórképként tartják számon. A limfómák, vagyis a nyiroksejtekből kiinduló daganatok még mindig a kevéssé ismert rákbetegségek közé tartoznak, pedig számuk világszerte folyamatosan növekszik. Magyarországon közel 2 000 új esetet diagnosztizálnak évente. Egy felmérés szerint a limfómás betegek háromnegyede korábban nem is hallott a betegségről. A limfóma sokféle lehet és hétköznapi tünetei miatt nehezen felismerhető. Erre a betegségre is igaz viszont, hogy a beteg gyógyulási esélyei sokkal jobbak, ha korán fedezik fel a problémát, habár szűrésről a szó klasszikus értelmében nem beszélhetünk. Az egyes altípusoknak más és más a kimenetele és a gyógyítási lehetősége, de összességében elmondható, hogy a folyamatosan megjelenő új terápiákkal a kezelési lehetőségek fejlődnek.

A pályázat célja, hogy olyan anyagok jelenjenek meg a hazai médiumokban, melyek

 • felhívják a társadalom figyelmét a rosszindulatú vérképző- és nyirokrendszeri megbetegedésekre, kifejezetten a limfómákra
 • hiteles tájékoztatást nyújtanak a limfómás (krónikus limfoid leukémia, köpenysejtes limfóma stb.) betegségekről
 • bemutatják a korszerű kezelési lehetőségeket, a hazai betegek hozzáférési esélyeit a terápiákhoz fókuszba helyezik a természettudományos gondolkodást
 • erősítik bizonyítékokon alapuló orvoslás iránti bizalmat
 • bemutatják az érintett területen működő betegszervezeteket, segítő csoportokat
 • bátorítást nyújtanak a betegeknek és sikeres megküzdési stratégiákat mutatnak be.

Pályázati feltételek:

Pályázni a hazai írott, elektronikus (tévé, rádió), online ésnyomtatott sajtóban 2017. április 5. és július 31. között megjelent anyagokkal (interjú, riport, publikáció, tudósítás stb.) lehet.

A pályaművek terjedelme: Az írott anyag maximum 10000 karakter, az elektronikus anyag maximum 30perc hosszúságú lehet.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

 • a pályaművet (Online beküldve e-mailhez csatolt anyagként vagy nagy fájlküldővel továbbítva. Postán beküldve cd/dvd lemezre kiírva. Formátumok: szöveg: word/pdf/html, hang: mp3, flac, mozgókép: mp4, avi)
 • az alkotó vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail, postai cím)
 • a médium és a műsor nevét
 • az anyag megjelenésének pontos időpontját
 • a megjelenés egyértelmű igazolását (link, tördelt változat pdfformátumban) Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen és ellenőrizhetően a megjelenést, a pályázat érvénytelen.

Nevezési határidő: 2017. július 31.
A határidő után beérkező anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázati anyagok benyújtásának módja:

 • Online: moha@onkohemat.hu
 • Postán: Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány, 1155 Budapest, Litva utca 24.

A borítékra írják rá: „Limfóma pályázat”

A pályázattal kapcsolatosan felvilágosítás kérhető a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványtól a moha@onkohemat.hu e-mail címen és a +36 20 439 8645-ös telefonszámon.

A pályázók a pályázatuk benyújtásával visszavonhatatlanul hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatot kiíró MOHA a pályázati anyagokat kommunikációs csatornáin (pl. honlap, közösségi oldal) keresztül ellenszolgáltatás nélkül nyilvánosságra hozza, így segítve a betegek tájékoztatását.

Értékelés, díjazás:

A beérkezett pályázatokat a zsűri 2017. szeptember 16-ig bírálja el. Az átláthatóság és a pártatlanság biztosítása miatt pályázni csak olyan anyaggal lehet, amelyben a zsűri tagjai nem szerepelnek. Amennyiben az anyagban zsűritag szerepel, az a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Díjak:

A médiumok és műfajok esélyegyenlőségének jegyében külön kategóriák felállítására nem kerül sor.

 • 1. díj: 300 000 Ft
 • 2. díj: 200 000 Ft
 • 3. díj: 100 000 Ft
 • Különdíj: 100.000 Ft

A támogatók a médiapályázat elbírálásában semmilyen formában nem vesznek részt.

A pályázat eredményének ünnepélyes kihirdetésére 2017. szeptember 16-án kerül sor Budapesten, a Limfóma Világnapon. A rendezvényre az összes pályázó meghívást kap és oklevélben részesül. A díjazottak nevét a zsűri ezen a napon hozza nyilvánosságra és ekkor kerülnek kihirdetésre a díjak (előzetesen nem adunk felvilágosítást).

Pályázatból való kizárás:

 • Ha a benyújtott pályázati anyag nem felel meg maradéktalanul a pályázati kiírásban részletezett feltételeknek, akkor a zsűri köteles az anyagot kizárni a pályázatból.
 • A pályázati anyagban semmilyen termékmegjelenítés, gyógyszernév, hatóanyagnév nem szerepelhet. Amennyiben a pályázat ilyet tartalmaz, az a pályázatból való kizárást vonja maga után.