palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ODOO GARDROBE ruhatervezési pályázat

ODOO GARDROBE ÖTLETpályázat. A BME Solar Decathlon Odooproject pályázata formaruha tervezésére. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Odooproject csapata meghirdeti az Építészmérnöki Karral együttműködve ODOO GARDROBE elnevezésű kétfordulós kreatív divat ötletpályázatát!

 

A pályázatot a Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány támogatja.

A PÁLYÁZAT CÉLJA: A kreatív divat pályázat célja tehetséges fiatal divattervezők bevonása a BME SOLAR DECATHLON versenyen részt vevő Odooproject csapatának munkájába, lehetőséget biztosítva számukra, hogy nemzetközi porondon is bemutathassák munkáikat, ezzel emelve a ház és a csapat megjelenésének színvonalát. Fontosnak tartjuk, hogy együtt dolgozhassunk hazai művészekkel, tervezőkkel ésközösen külföldre is eljuttassuk országunk hírét, bemutatva művészetünket, kultúránkat, tudásunkat.

A kiírás célja, hogy a beérkezett munkák alternatívákat nyújtsanak az Odooproject formaruhájának létrehozásához, mely biztosítja a Solar Decathlon Europe 2012 versenyen Madridban, illetve az ahhoz kapcsolódó alkalmakon a csapat egységes megjelenését.

A RÉSZVÉTEL ÉS REGISZTRÁCIÓ: A versenyben hallgatók és diplomájukat a 2009után megszerzett tervezők vehetnek részt. A versenyre alkotók, alkotó párok illetve alkotó csapatok is jelentkezhetnek (maximum 3 főig). Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be. A pályázatra jelentkezés kötelező regisztrációval jár.

A REGISZTRÁCIÓ LÉPÉSEI: a odoogardrobe@gmail.com elektronikus címre elküldi jelentkezési szándékát, megadja: név (csapat létszáma és tagok neve), értesítési cím, email cím, telefonszám, tanintézmény neve és adatai, évfolyam / végzés éve.

Csapatonként elegendő egy személy regisztrációja is

A pályázati kiírás és az ötletpályázat alapjául szolgáló részletes ismertető 2012. április. 5. csütörtöktől 2012. április 23. hétfő 18.00 óráig ingyen letölthető a csapat honlapjáról: www.odooproject.hu és a blogjáról http://blog.odooproject.hu is.

Az ELSŐ FORDULÓ jeligés, titkos. A pályázók személyére vonatkozó adatokat (név, értesítési cím, telefonszám, email cím, tanintézmény neve és adatai, évfolyam/végzés éve, díjazás felosztási aránya) jeligével ellátott zárt borítékban kell mellékelni a beadás során.

ELSŐ FORDULÓ BEADANDÓ MUNKARÉSZEI:      

PÁLYÁZATI ANYAG #1:

  • a pályázati tematika bemutatása (inspiráló képekkel), a koncepciót és anyaghasználatot indokoló, magyarázó szöveges rész: Miért? Milyen anyagot? A4es formátumban maximum 2 oldal terjedelemben
  • a formaruha megértéséhez szükséges mértékű és mennyiségű rajzos anyag, a terv technikai jellemzőkkel (szín, anyag, technológiai leírás, anyagvágatok, stb.)
  • outfit rajzos ábrázolása emberi alakon
  • 3×3 cm-es anyagminták
  • a formaruha előállításának költségbecslése.

A pályázat nyelve magyar. A tervek kidolgozása során tetszőleges technika alkalmazható. A beadott anyag nyomtatott legyen! A terveket legfeljebb 10 db, A/3 méretű lapból álló, könnyen szétbontható, füzetté összefűzött dokumentumban kell beadni. A pályázati anyagot digitális adathordozón is be kell nyújtani PDF formátumban.

A beérkezett pályaművek először formai ellenőrzésen esnek át. A hiányos, a formai kritériumoknak nem megfelelő és /vagy az alkotók nevét illetve erre utalást tartalmazó pályázati anyagok a további értékelésben nem vesznek részt, azonnal kizárásra kerülnek.

Az első forduló pályaműveit 2012. április 24. kedd 17.00 óráig kell leadni a BME K. Épület 2. emelet Épületszerkezettan Tanszék titkárságán (honlapon lásd : tájokozódást segítő térkép )

ÉRTÉKELÉS: A pályázati anyagot a Kiíró által felkért neves szakértők ( személyükre a pályázat folyamán meglepetésként fokozatosan derül fény ) és az Odooproject delegált tagjaiból álló zsűri értékeli.

Az első fordulót egy kiállítással egybekötött eredményhirdetés zárja a BME Építészmérnöki Karán. Itt kihirdetésre kerülnek zsűri által a második fordulóra meghívott pályázók, illetve a közönségszavazás eredménye is. A második fordulóba a zsűri döntése alapján a résztvevők számától és a beérkezett munkák minőségétől függően legfeljebb 10 pályázó juthat.

Sikeres első forduló esetén a  MÁSODIK FORDULÓ meghívásos, azok vehetnek részt rajta, akik az első fordulóban érvényes pályázatot adtak be és meghívásra kerültek.

PÁLYÁZATI ANYAG #2:

  • az első fordulóban benyújtott tervek alapján kivitelezett fomaruha
  • a felhasznált anyag beszerzési helyének megnevezése, a formaruha költségének részletes kimunkálása és az elkészíttetéséhez szükséges idő meghatározása

A kivitelezéssel és beadással kapcsolatos részletes feltételekről és információkról a Kiíró az 1. forduló után értesíti a 2. fordulóba jutott pályázókat.

A második forduló elkészült pályaműveit 2012. május 21. hétfő 12.00 óráig kell leadni az Épületszerkezettan Tanszéken ( cím lásd feljebb ) az írásos anyagokkal együtt.

A megadott határidőig beérkezett valamennyi kollekció bemutatásra kerül egy reprezentatív ODOO esemény kreatív installációjának keretein belül, melynek a pontos részleteiről az első forduló lezárása után értesülnek a résztvevők.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket 2012. április 11. szerda 14.00 óráig kell elküldeni a odoogardrobe@gmail.com email címre. A bizottság által adott válaszok az ODOO blogon http://blog.odooproject.com/ lesznek elérhetőek mindenki számára.

Letölthető dokumentumok

odoogardrobe palyazat_kiiras

odoogardrobe_palyazat_program-1

DÍJAZÁS: A kétfordulós pályázat díjazására összesen 500 000 Ft áll rendelkezésre, mely összeget a pályázati bírálóbizottság a beérkezett pályaművek számától és minőségétől függően oszthat fel, vagy csökkenthet.

A projekt sikeres megvalósulása esetén az Odooproject formaruhája a nyertes pályamű alapján készül. A megvalósulás folyamatát a nyertes pályázó felügyelheti és nyomon követheti. A formaruhát fogja viselni a csapat valamennyi, a versennyel kapcsolatos hivatalos rendezvényen, melynek elsősorban nyitó és záró rendezvényét a nemzetközi sajtó is figyelemmel kíséri. A hazai és nemzetközi sajtóban, nyomtatott és online médiában történő megjelenésen túl a győztes értékes jutalomban is részesül, mely meglepetésként csak a későbbiekben lesz közzétéve.

A pályaművek az eredményhirdetések alkalmával megrendezett kiállítások és installációkon túl megjelennek a csapat honlapján, közösségi oldalain, valamint a Solar Decathlon Europe versenyen is.

A bírálóbizottság tagjai közé Varga Tamás DLA okl. építszmérnök és Csízi László okl. építészmérnök mellett három neves, a divatszakmában ismert és elismert szakembert delegál a Kiíró: így Füzes Esztert a USE unused-tól  – https://www.facebook.com/USE.unused. A további zsűritagok személyére a pályázat folyamán fokozatosan fog fény derülni a blogunkon.

A benyújtott pályaművek a BME Solar Decathlon Odooproject tulajdonát képezik. A pályázók a pályázati anyag benyújtásával elfogadják a pályázati kiírás feltételeit, lemondanak az óvási/fellebbezési jogaikról, egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy pályázatuk képei és a szöveges bemutatói – a pályázó(k) nevének megjelölésével – kiállításokon, elektromos és nyomtatott sajtóban megjelenjenek.