palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Oknyomozó újságírói pályázat

transparency international pályázatA Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró cikkek készítésére.


Módosított határidő: 2011. szeptember 5.

A cikk vagy cikksorozat megírására – a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva – maximum három hónap áll rendelkezésre. A Transparency International Magyarország Alapítvány egyenként bruttó 275 000 forint összeggel támogatja a két nyertes projektötletet.

A pályázatra a magyarországi felszámolási eljárások kapcsán kialakult, korrupcióval kapcsolatos konkrét témajavaslatokat várunk. A pályaművek megítélésében a zsűri szempontjai: elsősorban az írásmű megszületéséhez szükséges kutatómunka mennyisége és alapossága, másodsorban az újságcikk érthetősége és élvezetessége.

A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:

  1. Rövid szakmai önéletrajz
  2. Pályázati adatlap,
  3. A projekt leírása: (3500 – 5000 karakter), részletezve a cikk témáját, a feldolgozás módját,
  4. A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A Transparency International Magyarország fenntartja a jogot, hogy a támogatott cikkeket – szerkesztést követően – részben vagy teljes terjedelmükben magyarországi médiában és saját honlapján megjelenteti.

A pályázatokat 2011. szeptember 5-ig a következő e-mail címre kérjük elküldeni: judit.blasko@transparency.hu

A pályázati kiírásról ezen a címen vagy a (36)-70-409-7277-es telefonszámon lehet további információt kérni Dietz-Blaskó Judittól, vagy Földes Ádámtól.

Forrás: http://www.transparency.hu