palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Önkéntes lehetőség egy törökországi ökofarmon!

Vissza az önellátó gazdálkodáshoz – Törökországi farmmunka a hegyekben! A Bugday szervezet által támogatott TaTuTa program lényege ökológiai farmok látogatása, megismerése, és az ott folyó munkákban való részvétel. A farmerek munkájának akár pénzbeli, akár kétkezi munkával való támogatásáért cserébe az önkéntesek betekintést nyerhetnek az állattartó és növénytermesztő életmód mindennapjaiba, segédkezhetnek a napi teendők ellátásában miközben élvezhetik a csodálatos hegyi levegőt és a természet szépségét, és megtapasztalhatják a saját bőrükön, hogy mennyire más volt az élete nagyszüleinknek.

A jelentkezés SÜRGŐS, ezért nincs jelentkezési határidő. Addig keresünk, amíg meg nem találjuk a megfelelő önkénteseket! 🙂

Jelentkezés: A jelentkezéshez kérlek, küldd el angol nyelvű önéletrajzodat, motivációs leveledet, s néhány jó fotót magadról az gyakornok(kukac)messzlato(pont)hu e-mail címre. Az E-mail tárgya mindenképp “Dedetepe” legyen. E-mailedet továbbítani fogjuk a török fogadó szervezetnek, ezért jó, ha kísérő leveled is angolul írod meg.

Emellett fontos, hogy ezen az űrlapon hozzánk is beregisztrálj, hogy mi lehessünk a küldő szervezeted!

A projektre csak magyar lakcímkártyával rendelkező, 30 év alatti fiatalok jelentkezését várjuk!

Fontos! Ha a projekttel kapcsolatban e-mailt szeretnél írni, kérlek az gyakornok(kukac)messzelato(pont)hu címre írj, s az e-mailed tárgyába írd be az „Dedetepe” jeligét!

A projekt az Európai Önkéntes Szolgálat keretein belül valósul meg, melyről bővebben itt olvashatsz: www.messzelato.hu/evs

Röviden: a projekten belül az Európai Bizottság finanszírozza az egyszeri oda- és visszaút 90%-át, valamint a szállás, ellátás, helyi közlekedés, nyelvoktatás 100%-át, sőt, még havi zsebpénzt is kapsz. Részletekért látogass el a fenti oldalra.

A projektről:
Name: EVS Ecological Farm Visit
Date: Sept. 2013-August 2014.
Place: Dedetepe, Canakkale – on a hill, nearby towns: Kucukkuyu, Adatepebasi, Bahcedere

Looking for:
All volunteers previous skills are welcome, all are useful. We just want you (the volunteer) to choose this kind of knowledge or life, while aware of it’s harsh parts.

About the project:
Our project is clear, Volunteer will stay, work and engage in eco-farms and will be introduced and get involved in the field work. Our vision is to bring the young volunteers who we host or send closer to nature, closer to the growing of their food, building their houses, generating their energy and much more issues that we forgot to think or notice in the dependent city indoor life, like basic stuff of sensing the wind and noticing the sun, be aware of whether conditions and soil situation.

A szervezetről és a projektről bővebben:

Bővebben: http://messzelato.hu/hu/dedetepe2013