palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Országos Mikrohitel Program

Az Országos Mikrohitel Program (MHP) általános célja a mikro- és kisvállalkozások létrejöttének és fejlődésének támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni. A Program másik célja, hogy a támogatás eredményeként ezek a vállalkozások mihamarább a kereskedelmi bankok ügyfeleivé váljanak.

A hitel célja

A hitel célja gépek, berendezések, eszközök és más beruházások finanszírozása, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítése és/vagy fejlesztése, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök biztosítása. Kizárólag forgóeszköz finanszírozására is igénybe vehető a Mikrohitel.

A Mikrohitel de minimis (csekély összegű) támogatásnak minősül, így nem használható fel mezőgazdasági tevékenység finanszírozására, valamint szállítási tevékenység esetében tehergépjármű vásárlására.

A hitel összege: A hitel összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot.

A hitel futamideje:  3 millió forint hitelösszegig valamint kizárólag forgóeszköz finanszírozás esetén három évig, 3-10 millió forint hitelösszegig maximum 10 évig terjedhet, az üzleti terv pénzforgalmi előrejelzésében kimutatott visszafizetési képesség függvényében.

Saját erő: A hiteligénylő által biztosított saját forrás mértéke 0%.

OMHP

MIKROHITEL-KÉRELEM BENYÚJTÁSA
Papír alapon: a hitelkérelem benyújtásáért és ingyenes hitelkonzultációért, kérjük, keresse a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársait.
Ügyfélszolgálat elérhetősége 

Elektronikusan: hitelkérelem benyújtása elektronikus úton ide kattintva>>.  Az elektronikus formában benyújtott hitelkérelmek bírálatának folyamatáról itt tájékozódhat: CREDINFO_tajekoztato

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
Általános tájékoztató: Mikrohitel Program
Mikrohitel_Uzleti_Terv_nyomtatvany
Mikrohitel_adatvedelmi_tajekoztato
Mikrohitel_szamlaosszesito
Mikrohitel_benyujtando_dokumentumok