palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ösztöndíj pályázat

liget pályázatA BK41 – Segítsünk Együtt Egyesület és a Liget Műhely Alapítvány egyéves ösztöndíj pályázatot hirdet 14–17 éves fiataloknak, akik érdeklődnek a civil önkéntesség iránt.

A pályázaton részt vehet minden 14 évét már betöltött, de 17 évnél nem idősebb fiatal, ha ahhoz szülője vagy gondviselője hozzájárul.

A fiatalok ingyenes képzésen vesznek részt, amely az alábbi témákat öleli fel: kommunikáció; agressziókezelés; projekttervezés; integráció; hajléktalanság; szenvedélybetegségek; nemek közötti egyenlőség; környezetvédelem; jogi, egészségügyi, állampolgári, gazdasági alapismeretek.

A képzéseket hétfőnként 17–18.30-ig Budapesten, a 1084 Bérkocsis u. 41. alatti közösségi helyszínen tartjuk.

A projekt végén a fiatalok segítséget kapnak, hogy saját környezetükben, saját ötletük alapján kezdeményezzék civil önkéntes csoport alakulását.

A pályázó fiatal vállalja, hogy

  • 2015 novemberétől 2016 márciusáig 14 alkalomból álló, 90 perces képzésen vesz részt, ahol a civil önkéntességgel kapcsolatos ismereteket és készségeket sajátíthatja el a BK41 – Segítsünk Együtt Egyesület szervezésében;
  • Havonta egyszer legalább 6 órán át részt vesz az egyesület rászorulókat segítő tevékenységében;
  • A képzést követően, 2016 tavaszán és őszén két alkalommal segítőként vesz részt vidéki helyszíneken rendezett interaktív foglalkozásokon.

A nyertes pályázó havi 14 000 Ft ösztöndíjat kap minden hónap végén, amennyiben vállalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett, és esetleges hiányzásait orvos vagy egyéb hiteles személy igazolta.

A nyertesek között tíz ösztöndíjas és három várólistás helyet osztunk ki. A várólistán helyet kapó fiatalok részt vehetnek a képzésen és az egyéb tevékenységeken, de havi ösztöndíjat csak akkor kapnak, ha bármilyen okból felszabadul egy ösztöndíjas hely.

A pályázaton olyan fiatal is indulhat, aki nem áll tanulói jogviszonyban.

A pályázók tanulmányi eredményeit az elbírálás során nem vesszük figyelembe, de ha a nyertes fiatal tanulói jogviszonyban áll, és a pályázat időtartama alatt bármilyen iskolai tárgyból megbukik, elesik az ösztöndíjtól.

Nevezési díj nincs! 2015. november 1-jén, vasárnap 10-től 18 óráig személyesen kérhet információt és segítséget a pályázattal kapcsolatban a 1084 Bérkocsis u. 41. alatt.

A kézzel, jól olvashatóan írt  vagy nyomtatott pályázatokat 2015. nov. 1-jén személyesen lehet átadni a Bérkocsis u. 41-ben, vagy postai úton a Liget Műhely Alapítvány címére kell eljuttatni [Budapest, 1122 Kissvábhegyi út 4-6.] vagy emailben, szkennelve elküldeni az alapítványnak info[kukac]ligetmuhely.com.

Letölthető dokumentum

pályázati adatlap

Postázási határidő: 2015. november 8.

Az írásbeli pályázat alapján behívott jelölteknek szóbeli meghallgatáson kell részt vennie november 20-án, 21-én vagy 22-én délután 14 és 19 óra között. A végső döntést ezután hozzuk meg.

Eredményhirdetés: 2015. november 23.

A pályázat eredményéről mindenkit értesítünk, aki az adatlapon megadja email-címét.

Első képzési időpont: 2015. nov. 30. 17.00

További információ: Horgas Judit
info[kukac]ligetmuhely.com | +36 20 322 6869

Honlap: Ösztöndíj pályázat