palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ösztöndíj tehetséges és rászoruló gyermekek számára tehetséggondozás céljából

 

A jelen pályázat különösen rászoruló és/vagy roma tehetségeknek és szüleiknek szól. Az ösztöndíj nyertesei tandíjmentesen végezhetik el a Milestone nemzetközileg is elismert angol nyelvű oktatási programját, ahonnan az elmúlt 10 évben a világ 100 legjobb felsőoktatási intézményei közé, így például Cambridge-be, a Harvard-ra, a St Andrews-ra, a Science Po-ra vagy az ETH Zürich-re vezetett az út sokak számára.

Az ösztöndíj stabil alapot és perspektívát nyújt azoknak a diákoknak, akik a jövő formálói szeretnének lenni a szakmai tudományos szférában, a társadalmi cselekvés területén, vagy akár az üzleti életben.

Elsősorban olyan különösen rászoruló és/vagy roma diákok jelentkezését várjuk, akik:

  •  2021/2022-es tanévben fejezik be az általános iskola nyolcadik osztályát vagy a középiskola első (kilencedik) évfolyamát (ideértve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is);
  • tanulmányi átlaguk (a magatartás és szorgalom jegyeket nem számítva) legalább 4,0;
  • angol nyelvtudásuk eléri a középszintet (nyelvvizsga nem szükséges);
  • kiemelkedő potenciált mutatnak a következő területek valamelyikén: tanulmányok, művészetek, közösségvezetés.

A pályázati jogosultságról és bírálati szempontokról itt olvasható további részletes információ. Kérjük, lehetőség szerint ossza meg az felhívást azokkal a diákokkal, vagy szüleikkel, illetve gondviselőikkel, akik pályázhatnak az ösztöndíjra a fentebb leírtak alapján.

Jelentkezési határidő: 2022. március 6., vasárnap 23:59.

Felmerülő kérdéseik esetén Nagy Dániel Gergelyhez tudnak fordulni az alábbi elérhetőségen: nagy@msinst.org