palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a 2012-13 évi egyéni- illetve csoportos kiállításokra

xiii kerületi közművelődési nonprofit központ pályázatA Galériák kurátori testülete pályázatot hirdet kortárs XIII. kerületi, budapesti, magyarországi illetve határon túli (magyar és nemzetközi egyaránt) képző- és iparművészeknek egyéni illetve csoportos kiállításon való részvételre. A kiállítások célja, hogy bemutasson egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat.

Minden pályázó legfeljebb 5 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum 5 mondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat 8 fős meghívott szakmai zsűri és a galériák vezetője együtt bírálják el.

A kuratórium összesen 38 – egyéni, páros vagy csoportos – kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget (szervezés, kivitelezés és lebonyolítás).

A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően; ezekre a Galéria fenntartója befogadó nyilatkozatot állít ki.
A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken – RAM és, Városháza -, önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várunk)

A kuratórium a fenti kiállítási – lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:

  1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz ‘cirkusz az egész világ’
  2. Hommage á Radnóti Miklós
  3. Végpontok
  4. Számmisztika és numerológia
  5. XXI. századi miniatúrák
  6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
  7. Ex libris, 2012
  8. Zene – képek
  9. Színház az egész világ
  10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen várjuk a kult13@windowslive.com címre.

Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen várunk.

Pályázatok leadási határideje: 2011. május 15. Május 15-e után érkezett pályaműveket nem áll módunkban befogadni.

A pályázaton részt vevő művészek mindegyikét legkésőbb május 31-ig értesítjük. A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat minden esetben installálásra alkalmas állapotban a későbbi személyes egyeztetés szerint várjuk.

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=207463465932614