palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójának logótervére

2019-ben emlékezünk az Osztrák-Magyar Monarchia és Japán között megkötött Barátsági és Kereskedelmi Szerződés aláírásának 150. évfordulójára. Az évforduló kapcsán a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Japán Külügyminisztérium pályázatot hirdet az emlékév logójának kiválasztása céljából.

Az emlékévi logó célja az évforduló eseményeinek népszerűsítése.

A logópályázat feltételei a következők:

A pályázat áttekintése

Pályázók: Pályázatot benyújthat bármely japán vagy magyar állampolgár, tekintet nélkül korra vagy lakóhelyre.

A pályázatok leadási határideje: 2018. április 30.

Leadás módja: A pályázatokat e-mailben kell leadni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának e-mail címére: azsia@mfa.gov.hu, és a Japán Külügyminisztérium e-mail címére: japanhungary150@mofa.go.jp

A pályázat elbírálása: A beérkezett pályázatokat a japán és a magyar fél által kijelölt bizottság bírálja el; a legjobbnak választott pályázat lesz a 150. évforduló logója.

Eredményhirdetés: A pályázat eredményét kihirdetjük a Japán Külügyminisztérium, a Budapesti Japán Nagykövetség, a Tokiói Magyar Nagykövetség és Magyarország Kormánya honlapján.

A pályázás módja

 • Kérjük, a pályázatokat „150. évforduló – Logópályázat” tárgyú e-mail mellékleteként szíveskedjen az 1.3. pontban megadott e-mailcímekre megküldeni. Kérjük, adja meg nevét és szervezetét, valamint egy rövid leírást a logótervről. Postai úton leadott pályázatokat nem tudunk fogadni.
 • A logóterveket JPEG, PDF, vagy EPS formátumban kell leadni. A fájl mérete legfeljebb 3 MB lehet, felbontása pedig legalább 300 dpi. A logótervnek nyomtatott formában maximum A4-es méretűnek kell lennie. Formázási változtatások szükség esetén javasolhatók.
 • A logóterv magyarázata legfeljebb 100 szóból kell, hogy álljon. A magyarázatot külön mellékletként kell csatolni a pályázathoz. Az évforduló nyertes logótervének kihirdetésekor a magyarázatot is ismertetjük
 • A logótervet színes és fekete-fehér változatban is kérjük benyújtani. A felhasznált színek és árnyalatok tekintetében nincs korlátozás.
 • Egy személy több logópályázatot is benyújthat.
 • A benyújtott logóterveket nem küldjük vissza a pályázónak.

Megjegyzések

 • A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a logópályázat anyaga a saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért. A pályázó felelősséget vállal bármilyen esetleges jogsértésből eredő kárért.
 • A közízlést, vagy törvényeket, ill. jogszabályokat sértő, becsületsértő, vagy harmadik fél szerzői jogát vagy egyéb jogait sértő pályázatokat kizárjuk az elbírálásból. Visszavonjuk a nyertesként kiválasztott pályázatot, amennyiben utólag kiderül, hogy ezen feltételeknek nem felel meg.
 • A pályázatban leadott logótervekhez, valamint a pályázaton nyertes logóhoz fűződő szerzői jogok a Japán Külügyminisztériumot és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumát illetik. A pályázat benyújtásával a pályázó lemond a logótervhez fűződő szerzői és morális jogáról. A benyújtott logóterveket nem változtatjuk meg, kivéve a méretet, a színes/fekete-fehér használatot, valamint a szöveges rész magyar, japán és angol nyelvre történő lefordítását.
 • A kiválasztott logót a használatból visszavonjuk, amennyiben a pályázatban leadott, a logótervre vonatkozó bármilyen információ hamisnak bizonyul.
 • A kiválasztott logót a magyar, valamint a japán fél által felhatalmazott szervezetek használhatják a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójának népszerűsítése céljából.
 • A pályázatot benyújtókra vonatkozó személyes információkat – a név és intézmény kivételével – nem osztunk meg harmadik féllel a pályázó hozzájárulása nélkül.
 • A pályázatok benyújtását követően visszajelzés nem történik, a kiválasztott pályázó kivételével a pályázók értesítést nem kapnak. Az elbírálási folyamattal kapcsolatos megkereséseket nem tudunk fogadni.

További információk

További információkért kérem, keresse a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályát (azsia@mfa.gov.hu).