palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a nemzetközi Duna Nap alkalmából: legyél idén te a Duna művészeti mestere

Danube day pályázatokA Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR), a Duna Környezetvédelmi Fórum (DEF) és a Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE) 2009-ben is alkotói pályázatot ír ki a nemzetközi Duna Nap alkalmából. A pályázaton részt vehet minden, 10-18 éves korú, felső tagozatos vagy középiskolás diák, aki a Duna vízgyűjtőterületén él.

Bárhol laksz is Magyarországon, benevezhetsz, hisz az ország teljes területe a Duna vízgyűjtőjén fekszik. (- tudtad, hogy Magyarország az egyetlen ilyen ország?)

A nemzetközi Duna Napot június 29-én ünnepeljük – a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának évfordulóján.

A feladat, hogy tanári, szülői kísérettel kiránduljatok a folyók, tavak partjára, és az ott látottak alapján, a vízi környezet ösztönző hatására az ott talált tárgyakból/anyagokból alkotásokat hozzatok létre. A mű lehet bármilyen képzőművészeti alkotás, ami a vízparton készül, és amelyhez a vizekből/vízpartról származó természetes/mesterséges elemeket használjátok fel (uszadék, kavics, homok, csigaház, PET palack stb.).

Engedjétek szabadon fantáziátokat, gondolkodjatok el azon, mit jelent számotokra a folyó és környezete!

A részvételre idén is két mód van:

o beküldhetitek az alkotásokról készült digitális vagy hagyományos fotókat, melyek beérkezési határideje: 2009. június 15.

Beküldési cím és további információ:

bitebaja@gmail.com,

vagy

Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE)
6500 Baja
Petőfi sziget 11.

Az alkotók nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és osztályát kérjük az e-mailben/fénykép hátoldalán minden esetben feltüntetni!

– amennyiben valamely iskola, szakkör vagy baráti társaság legalább egy héttel korábban bejelenti, hogy hol és mikor készítik el az alkotásaikat, akkor azt a kapcsolattartó személy telefonszámával/e-mail címével együtt megjelentetjük a honlapokon.

Fő szabályok:

o az alkotás elkészítéséhez csak a vízparton talált, természetes/mesterséges anyagokat lehet felhasználni.
o mindenki csak egy alkotással pályázhat, egyénileg, vagy 2 fős csapatban!

A hazai kiírás helyezettjeinek díjátadási ünnepségére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által szervezett központi Duna Napi rendezvényen kerül sor. Az első három helyezett tárgy- és könyvjutalmat kap.

A verseny országos első helyezettje(i) 2009. őszén kétnapos nemzetközi programon vehetnek részt, ahol a legjobb alkotót a “Duna Művészeti Mestere” címmel tüntetik ki.