palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Néptáncantológia 2012 című rendezvényen történő részvételre

A Martin György Néptáncszövetség pályázatot hirdet a Néptáncantológia 2012 című rendezvényen történő részvételre. (2013. február 2. Budapesti Operettszínház). A pályázat célja, hogy az amatőr néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.

Pályázni lehet minden olyan, maximum 10 perc időtartamú koreográfiával, amely 2011-2012-ben, felnőtt amatőr néptáncegyüttes előadásában került bemutatásra, és a Néptáncantológia műsorán még nem szerepelt. (Szakmailag különlegesen indokolt esetben a zsűri 10 percnél hosszabb – de maximum 15 perc időtartamú – művet is figyelembe vehet.) Egy együttes legfeljebb két művel pályázhat. A zsűri előnyben részesíti az országos fesztiválokon (Nagykálló, Szeged-Martin Fesztivál, Zalai Kamaratánc Fesztivál, Szolnoki Néptáncfesztivál) díjazott és a 2012-ben kiválóan minősült együttesek pályázatát.

Pályázatot előadó együttes vagy alkotó nyújthat be.

A pályázatnak tartalmaznia kell a műre, az alkotókra és az előadókra vonatkozó alapvető adatokat és az előadáshoz szükséges technikai igényeket.

A pályázat feltétele: pályázni az erre a célra készített pályázati űrlapon lehet, amelyet a martin@martinszovetseg.hu e-mail címen lehet eljuttatni a Martin György Néptáncszövetség részére. A pályázat része egy a műről készült jó minőségű videofelvétel, amelyet DVD lemezen kell beküldeni az alábbi címre: Martin György Néptáncszövetség, 4400 Nyíregyháza Nádor u. 54/c.

A pályázati űrlap letölthető a www.martinszovetseg.hu honlapról vagy igényelhető a Martin György Néptáncszövetségnél: Telefon/Fax: 269-5680 és 42/506-521, vagy e-mailen: martin@martinszovetseg.hu

Beküldési határidő: 2012. november 26 !

A pályázatokat szakértői testület bírálja el 2012. december 2–ig.