palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeire

A Szentendrei Régi Művésztelep műtermeire írt ki  pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A műtermek kialakításukból adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmasak, de művészeti ág megkötés nincs.

Pályázók köre: A Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek használatára pályázhat minden olyan képzőművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni.

Pályázatok beküldési határideje: 2017. március 31.

Pályázatok beküldésének módja: postai úton kell elküldeni a szakmai önéletrajzot, portfóliót, munkatervet és hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapját.


A pályázat legfontosabb feltételei

  1. A bérleti jogviszony határozott időre, három évre szól.
  2. Bruttó 11.000,- Ft/hó bérleti díj megfizetése, amely magában foglalja az üzemeltetés költség hozzájárulást is (kertkarbantartás, közös területek takarítása, közvilágítás, szemét és veszélyes hulladék elszállítása, havi egyszeri takarítás a műteremben, gondnoki szolgálat, internetszolgáltatás). Továbbá a közüzemi költségek (áram, fűtés és víz) mérőóra szerint megfizetése kötelező.
  3. A pályázat feltétele a Magyar Mecénás Programba (MMP) való regisztráció.
  4. A pályázóknak el kell fogadniuk a Művésztelep Házi Rendjét (2. sz. melléklet) és a bérleti szerződésben kikötött feltételeket.
  5. A MANK által felkért művész vagy művészettörténész választása alapján a műtermekben készült művek közül művészenként évente egy alkotás a MANK tulajdonába kerül.

Műterem leírása
A 2013 őszén felújított és átadott műtermek alapterülete egyenként 55,5 m2, amiből alkotómunkára 30 m2-es helység használható. Minden műterem rendelkezik 4 m2-es teakonyhával, 4 m2-es fürdőhelységgel, 8 m2-es előtérrel, és 9,5 m2-es pihenő vagy raktár helységgel. A műtermek összkomfortosak, saját víz almérővel, villanyórával és hőmennyiség mérővel rendelkeznek. A konyha felszereltsége: hűtő, hideg-meleg vizes mosogató, konyhabútor. A fürdőhelység zuhanyzóból, wc-ből, mosdóból áll.
A műtermek használatának havi átlagos költsége – a 11 ezer forintos havi bérleti díjjal együtt – 20-40 ezer forint között alakul, fogyasztástól függően.
A műtermek kialakításukból adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmasak, de művészeti ág megkötés nincs, ugyanakkor a műterem átalakítására nincs lehetőség, a pályázóknak a műterem adottságait figyelembe kell venniük.
A műtermek a Szentendrei Régi Művésztelep meghatározó művészeiről és művésztelepeikről híres városokról kerültek elnevezésre. A pályázati felhívást érintő műtermek: Bánovszky Miklós, Bánáti Sverák József, Heintz Henrik, Onódy Béla, Paizs Goebel Jenő, Pándi Lajos, Rozgonyi László, Szentendre, Kecskemét.

A műterem hétköznap munkaidőben személyesen is megtekinthető.

Magyar Mecénás Program (MMP) bemutatása
A MANK közhasznú művészeti szolgáltatásait, az alkotóművészek a MANK által indított Magyar Mecénás Program (MMP) keretei között vehetik igénybe. Az alkotóművészek az MMP-hez egyénileg, vagy társadalmi szervezeten keresztül csatlakozhatnak.

További információ a http://www.alkotomuveszet.hu/index.php/magyar-mecenas-program weboldalon található.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok

  1. Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (1.sz. melléklet).
  2. A pályázó eddigi munkásságát ismertető szakmai önéletrajz, kiállítás jegyzékkel, aláírva.
  3. Munkaterv (a 3 éves időtartamára tervezett alkotói elképzelés legfeljebb egy oldalas  leírása).
  4. Az eddigi művészi tevékenységet bemutató dokumentáció (portfolió).

A pályázati dokumentumokat 1 példányban postai úton a MANK Nonprofit Kft.-hez kell benyújtani.

Letölthető dokumentum

Szentendrei Regi Muvesztelep palyazati kiiras

Szentendrei Regi Muvesztelep PA_adatlap

A pályázatok postára adásának határideje: 2017. március 31.

Postacím:
MANK Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Soós Ildikó
tel.: +36 26 501-067
e-mail:
ildiko.soos@alkotomuveszet.hu
Szentendre, 2017. március 1.
Pályázat a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeire