palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a szóládi festőművész alkotótelepen való részvétel elnyerésére

A Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely pályázatot ír ki a 2019-es szóládi festőművész alkotótelepen való részvétel elnyerésére.


A Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely célja az önálló művészeti tevékenységet folytató fiatalok festőművészek szakmai fejlődésének és hazai, valamint nemzetközi karrierének a támogatása.

A művésztelep helyszíne Szólád, a somogyi dombság, a dél-balatoni borvidék, valamint Somogy megye legmagasabb pontját is magában rejtő különleges adottságú hely. A közel ötszáz lakosú település öt kilométerre fekszik a Balaton parttól, idilli környezetet teremtve a szabad alkotáshoz és a nagyobb lélegzetvételű művészeti tervek megvalósításához.

Az alkotóműhely egy hétig tart, aminek a végén az elkészült alkotásokat nagy látogatottságú kiállításon mutatjuk be. A tavalyi alkotóműhelyről készült összefoglaló és fotók betekintést nyújtanak az alkotóműhely hangulatába, valamint a művészek visszajelzéseit is tartalmazza, melyek az alábbi linken érhetőek el: https://del-balaton-kortars-alkotomuhely.blogspot.com/p/bemutatkozas.html

AZ ALKOTÓMŰHELY IDEJE: 2019. augusztus 4-11 (8 nap)

A PÁLYÁZAT RÉSZTVEVŐI:
A pályázatra jelentkezhetnek Magyarországon élő, olyan művészek, akik már önálló művészeti tevékenységgel rendelkeznek és a 18. életévet betöltötték.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA: a XXII. századi Nő

A téma szabadon értelmezhető, korunk szellemiségének, ideológiáinak tükörképe, amely nem direkten jeleníti meg a témakört. A szimbolizmus, a szürrealizmus vagy akár az absztrakt, stílusjegyein keresztül fogalmazza meg és értelmezi.

A KIVÁLASZTOTT ALKOTÓK SZÁMÁRA A MŰVÉSZTELEP BIZTOSÍTJA:

  • Szállást a művésztelep teljes idejére
  • A művésztelep ideje alatt napi háromszori étkezést
  • Teljes körű anyagköltséget (vászon, keret, festék) a pályázati anyagában elfogadott terv alapján. A nyertes pályázókkal külön egyeztetve pontosan felmérjük egyéni anyagigényüket.
  • Szórakoztató és szakmai programokon való részvételt (borkóstolás, szakmai programok, Balaton látogatás)

A RÉSZTVEVŐKTŐL A KÖVETKEZŐT VÁRJUK:

  • Felkészültség és elhivatottság a művész részéről, aki kellő tapasztalattal rendelkezik előre átgondolt terveiket megvalósításához a művésztelep ideje alatt
  • Alkotónként egy – vagy kettő (mérettől és az elkészült művek darab számától függően) a művésztelep során készült, a szervezők által választott munkát fel kell ajánlani a szervezőknek. A kiválasztott alkotások a tavalyi évben megalakult, Szóládi Művészeti Park és Kortárs Gyűjtemény részét alkotják

PÁLYÁZAT FELTÉTELE:

  1. Alkotó rövid önéletrajza, elérhetőségekkel és a korábbi kiállításaik listájával
  2. Digitális portfólió amely 5-15 jó minőségű fotókból álló munkát tartalmaz
  3. A megadott témához, kapcsolódó látványterv, munka vázlat, rajz, tervezett alkotások száma és mérete
  4. Az alkotóműhelyen elkészítendő alkotások terveihez néhány mondatos rövid leírás (nem várunk végleges tervet, inkább inspirációt kutatási irányt)

A pályázók körül a nyerteseket egy független, művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri választja ki.
Az értékelési szempontok: a pályázó által benyújtott művek, és tervek minősége, a pályázó szakmai előélete.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. május 31.
Visszajelzés a pályázat sikerességéről: 2019. június 14.

ELÉRHETŐSÉGEINK:
A pályázati jelentkezést, vagy az alkotóműhellyel kapcsolatos kérdéseket az alábbi email címre várjuk: kortarsalkotomuhely@gmail.com de örömmel válaszolunk telefonon is, az 06-20-394-7177-es telefonszámon.