palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok, e-cargo biciklik beszerzésére

Ezév április közepétől 2023 áprilisáig pályázhatnak egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok, e-cargo biciklik beszerzésére. Vissza nem térítendő támogatás, amelynek keretösszege 1 millárd forint.

Szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet pályázni 2022. február 7-től december elejéig az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok beszerzésére az elektromobilitas.humda.hu oldalon. A magyarországi egyéni vállalkozók egy, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt e-cargot szerezhetnek be utófinanszírozott támogatással.

A kereskedelmi forgalomban megvásárolható, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, kifejezetten teherszállításra kialakított felülettel rendelkező kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W vagy annál kisebb lehet. Olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha elérné a 25 km/h sebességet. A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként 1 pót akkumulátor beszerzése is támogatott.

Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpároknál max. 100 ezer forint, míg a nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlásakor max. 180 ezer forint.

 

A pályázatok benyújtására 2022. április 14. 00:00 perctől – 2023. április 13. 23:59 percig van lehetőség.
https://elektromobilitas.humda.hu/ecargo/