palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Eötvös Károly könyvének kiegészítésére

Utazás a Balaton körül – ami kimaradt Eötvös Károly könyvéből. Balatonfüred városának kezdeményezésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága a meghirdetőkkel együtt pályázatot hirdet hazai és határon túli középiskolások számára (9-12 osztály) Eötvös Károly könyvének „kiegészítésére”.

 

A Balaton-irodalom máig legkedvesebb művei Eötvös Károly (1842-1916) Utazás a Balaton körül és A balatoni utazás vége, a 20. század elején jelent meg először. A mű mindmáig formálja, befolyásolja gondolatainkat, élményeinket és tudásunkat, vagyis mindazt, amit a Balaton jelent a magyar ember számára.

Eötvös néhány tudós társával beutazta a Balatont, az ő élményeikből állt össze a kötet. A pályázóknak most Eötvösék nyomába kell eredniük, s meg kell írniuk maximum 6 gépelt oldalban a saját élményeiket, történeteiket és véleményüket, kritikájukat is arról, hogy miként lehetne a magyar tengert még vonzóbbá tenni.

A pályázatokat 2012. március 31-ig kell beküldeni 3 példányban az alábbi címekre:

Beküldési címek:

1. Dunántúl: 8230. Balatonfüred, Szent István tér 1.

Hári Lenke alpolgármester

2.  Tiszántúl: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Debrecen

4024. Piac u. 20.

Kulturális Osztály

3.  Duna-Tisza köze: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

6000. Kecskemét, Kossuth L. tér 1.

Mák Kornél alpolgármester

Az eredményhirdetés 2012. május 5-én lesz Balatonfüreden, a Jókai-nap alkalmából.

A pályázat jeligés, a borítékon a pályázó neve, címe, iskolája és osztálya szerepeljen.

Díjazás: A pályázatot kiírók értékes díjakat ajánlanak fel (hosszú hétvége két személyre Balatonfüred egyik szállodájában, ajándékcsomag: balatoni filmek (DVD), könyvek, családi múzeumi belépők, hajóutak a Balatonon).

Ajánlott irodalom: Utazás a Balaton körül, A balatoni utazás vége. Kiadó: Vitis Aureus Kiadó Veszprém (Megrendelhető a kiadó címén: vitis.aureus@gmail.com)

Meghirdetők: Balatonfüred Város Önkormányzata, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárság, Vitis Aureus Kiadó Veszprém, Tempevölgy szerkesztősége.

Forrás: Kormányzati portál