palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat idegenvezetők formaruhájának megtervezésére

Az Országgyűlés Hivatala pályázatot hirdet formaruha tervezésre divattervezők és képzőművészek részére.
A pályázat célja az Országházban turisztikai célú látogatói csoportot kísérő idegenvezetők formaruhájának megterveztetése, divattervezők, ipar- és képzőművészek számára meghirdetett nyilvános pályázat keretében.

A pályázat menete

Jelentkezés

A pályázat nyilvános, amelyre – természetes, jogi személyként vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetként – egyének vagy alkotói csoportok is jelentkezhetnek.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, a kitöltött pályázati adatlap csatolásával az Országgyűlés Hivatala pályázati email címén (palyazat@parlament.hu).

Jelentkezési határidő: 2013. május 15.

Helyszíni szemle

Az előzetes jelentkezést követően az Országgyűlés Hivatala helyszíni szemlén tájékoztatja a jelentkezőket: cél, hogy egy országházi séta keretében – megismerve az épületet, hagyományait, stílusát, színeit, szellemét, méltóságát – a jelentkezők ihletet merítsenek a tervezéshez. A szemle végén konzultációra lesz lehetőség és az Országgyűlés arculati elemeit is bemutató pályázati dokumentációt kapnak a jelentkezők.

Időpont: 2013. május 22.

Pályázati követelmények

A beérkező pályaművekkel szembeni elvárás, hogy olyan formaruhák szülessenek, amelyek a mindennapi munkavégzésben kényelmes viseletet biztosítanak, túlnyomórészt természetes anyagokat tartalmazó, az évszakoknak megfelelően épületen belül rétegesen viselhető, elegáns stílust és modern formakialakítást tükröznek.

A pályázatra csak saját, új, eddig még piaci forgalomba nem került alkotásokkal lehet jelentkezni. A jelentkezéssel a pályázó elismeri, hogy a beküldött anyag a saját szellemi terméke. A pályázaton a pályázó csak egy pályaművel vehet részt.

Tervezési kritériumok

A benyújtott pályázati kollekció valamennyi darabján el kell helyezni az Országgyűlés Hivatala logóját (felirat és grafika). A logó színeiben, méretében, illetve a ráhelyezés módját tekintve szabadon felhasználható.

Pályaművek benyújtásának formája

A pályázóknak a következőket kell benyújtaniuk:

  • a kollekció valamennyi darabját tartalmazó, 6-10 darab A4 méretű színes divatgrafikát, vázlatot, a ruhákat elöl- és hátulnézetben is ábrázoló eredeti tervrajzokat (lehetnek kézzel rajzoltak, illetve számítógéppel készített tervek kinyomtatva);
  • 2 darab kontaktképet (formaruha kollekció összes darabja egy A4-es méretű lapra másolva, rendezve);
  • CD melléklet, amely tartalmazza a teljes pályázati beadványt elektronikus formában (kitöltött és aláírt pályázati adatlap szkennelt változata, valamint valamennyi rajz és kontaktkép 1:1 méretben pdf és/vagy jpg formátumban)

A pályamunkák beadásának határideje: 2013. június 20.

A pályázatokat postai úton, zárt borítékban kell elküldeni a 1357 Budapest, Pf. 4. címre. (A pályázó azonosításához szükséges adatlapot a zárt borítékba kell tenni.)

Értékelés, eredményhirdetés: 2013. július 15

A pályázat eredményét az Országgyűlés Hivatala honlapján (www.parlament.hu) teszi közzé és levélben értesíti a díjazott pályázót.

Letölthető dokumentumok

PÁLYÁZATI ADATLAP

Pályázati felhívás_formaruha_idegenvezetők_OGYH-jav

Díjazás: Minden, díjazásban részesülő pályázó oklevelet kap. 

  • I.     Díj: 500.000,- Ft
  • II.    Díj: 300.000,- Ft
  • III.   Díj: 150.000,- Ft

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója a díjazott pályamunkára vonatkozóan – egészében és részleteire egyaránt – korlátlan felhasználói jogokat szerez.

További Információ: palyazat@parlament.hu