palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat képző és fotóművészek, költők és zeneszerzők számára – Radnóti Miklós évforduló

A pályázat célja, hogy az alkotások a kortársművészet mai megfogalmazásában fejezzék ki, hogy Radnóti Miklós költő műveinek ma is fontos üzenete van az egész társadalom, a globalizált világ számára.
A pályázat hozzá járul ahhoz, hogy a Radnóti évforduló elsősorban a fiatalok körében többet adjon a megszokottnál a költőről.Pályázat kiírói: JAMCA, OKM, Terézváros önkormányzata

Pályázati feltételek:
Beküldhető alkotónként két db műtárgy, műfaji korlátozás nélkül. Minden stílusirányzat elfogadott. Pályázni csak új  alkotással lehet, amelyek kifejezetten erre a témára készülnek, olyan alkotással, amely más személy szerzői jogát nem sérti. A sorozat egy alkotásnak számít. a zsűri azonban azt megbonthatja, darabszámát korlátozhatja. A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 120 cm-t. Az 50×70, illetve 70×100 cm-es külméretű paszpartutól eltérő grafikákat, fotókat keretezve kell beadni. Szobrászművészeti alkotás csak nemes anyagból készülhet, gipszből, vagy más efemer anyagból készült munkát a kiírók nem fogadnak el. Méret (maximum) 40x40x70 cm, posztamens nélkül. Aki saját posztamenssel kívánja beadni pályaművét, annak pontos paramétereit (méret, anyag, szín) kérjük jelezze a beadott CD-n.
Zeneszerzők Radnóti emlékét idéző zeneművekkel (vers-megzenésítés, oratórium, stb.) pályázhatnak. Maximum öt fős hangszeres együttes, illetve kórus létszámra készülhetnek. A versek terjedelme maximum 6000 karakter.

Pályázatok Értékelése
Az értékelés két fordulóban történik. Az első fordulóra a dokumentációt kell beadni, a második fordulóra a művet.
– I. forduló: a bírálóbizottság a beküldött dokumentáció alapján dönt arról, hogy mely pályaműveket hívja be a II. fordulóra. A pályaműveket az előzsűrizéshez digitális formában – CD-n- (JPEG, TIFF, vagy PDF fájlformátumokban, 300dpi/3000×2000 pixel felbontásban) és egy db A/5-ös színes papírkép formában kell eljuttatni a József Attila Klubba.(Bp.VI.ker.Eötvös u. 27-29.)
– II. forduló: az Alapítvány kuratóriuma által felkért zsűri  dönt a díjak és az oklevelek odaítéléséről.

Díjazás
Fődíj: József Attila plasztika és br. 1 millió Ft,
Díj: József Attila érem és br. 500 ezer Ft,
Különdíj: József Attila érem és br. 750 ezer Ft.
A díjzsűrinek jogában áll megfelelő mű hiányában a fődíjat visszatartani, illetve megosztását javasolni. A pályázat fődíjasainak munkásságát a következő naptári évben külön kiállítás keretében mutatjuk be. A pályázat támogatóinak lehetőségük van különdíjak adományozására, amelyek díjazottjait szintén a bírálóbizottság választja ki.

Bemutatás, Eredményhirdetés
A pályaművekből – Radnóti Miklós emlékére – kiállítás nyílik 2009. november 26-án (csütörtök) 17 órakor a József Attila Klubban. Itt kerül sor a díjak átadására. Az eredményhirdetést ”írok, mit is tehetnék” címmel zenés irodalmi műsorral kötjük össze. Ismert művészek közreműködésével, barátságos, klubszerű állófogadással. A kiállítás katalógusa 48 oldal, a róla szóló könyv 128 oldal.

További Információk
József Attila Klub
1067. Budapest Eötvös utca 27-29.
Telefon: 373-0860
e-mail: jozsefattilaklub@jamca.hu, jamca@jamca.hu
honlap: www.jamca.hu

A díjak elnyerése esetében is a művek a pályázó tulajdonában maradnak. A pályázó a beadással korlátlanul beleegyezik abba, hogy alkotását térítésmentesen kiállítsák, lefotózzák, illetve a sajtóban, televízióban, a JAMCA honlapon szerepeltessék.
A művek be és visszaszállítása az alkotók felelősségére történik. A postán feladott munkákat a beküldő művész költségére szállítjuk vissza. Az Alapítvány kötelezettséget vállal a pályázók személyes adatainak bizalmas és csak a pályázatok elbírálásával kapcsolatos kezelésére.

Határidők
• digitális nevezési határidő (előzsűri) 2009. május 5. (kedd) a költő születésnapja
• a második fordulóba jutás zsűrije 2009. május 13-14. (szerda-csütörtök)
• az első forduló eredményhirdetése 2009. május 19. (kedd)
• a második forduló beadási határideje 2009. november 16-17. (hétfő, kedd)
• a díjzsűri 2009. November 19-20. (csütörtök, péntek)
• a nyertesek értesítése 2009.november 24. (kedd)
• eredményhirdetés, kiállítás megnyitó és műsor 2009. november 26. (csütörtök)

(Forrás: www.jamca.hu)