palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Kiterjesztett valósággal kapcsolatos projektek megvalósítására

kibuFoglalkoztatja a fantáziádat a szimulációk világa, vagy a világ szimulációja? Te hogyan tennéd szebbé és jobbá a környezetedet, ha a virtuális dimenziók bevonásával, fizikai kötöttségek nélkül teremthetnél új dolgokat? Kipróbálnád? Jelentkezz! Pályázat kiterjesztett valósággal kapcsolatos projektek megvalósítására.

Az AC-DC (Augmented City, Digital City) egy olyan nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja, hogy a nagyközönség bevonásával művészeti megoldásokat és technológiai fejlesztéseket támogasson a kiterjesztett valóság és a városi tér keresztmetszetében.

A KIBU a projekt magyar partnereként olyan kreatív alkotókat (művészeket, mérnököket, programozókat designereket, stb.) és csapatokat keres, akik érdeklődnek a kiterjesztett valóság világa iránt és az ötletüket szeretnék a mi szakmai és infrastrukturális segítségünkkel egy három hónapos program keretében megvalósítani és bemutatni.

Célunk, hogy a támogatott alkotók – projektjeiken keresztül – a saját megközelítésükben dolgozzák fel a digitálisan közvetített, illetve kiterjesztett valóság témájának különféle aspektusait a városi térre fókuszálva. Az ötletek az elméletitől az egészen gyakorlatias megoldásokig terjedhetnek: a művészeti koncepcióktól a funkcionáló prototípusokig, kreatív ötletek vizualizációjától AR mobil applikáció fejlesztésekig mindenféle leleményes elképzelésre vevők vagyunk. Külön értékeljük azokat a jelentkezőket, akiknek az ötlete társadalmi interakción és együttműködésen alapul.

MIT KÍNÁLUNK?

  • Infrastruktúra: szükséges felszerelés és megfelelő körülmények biztosítása a projekted megvalósításához
  • Nyilvánosság: számtalan bemutatkozási lehetőség és végső kollektív kiállítás
  • Szakmai tanácsadás: folyamatos visszacsatolás a projektedre tőlünk, illetve különböző workshopokon a téma egyéb szakembereitől
  • Networking lehetőség: a kiegészítő programok során a kiterjesztett – és virtuális valóság világának különböző aspektusaival és szakértőivel ismerkedhetsz meg
  • Külföldi tanulmányút: a nyertes művész/csapat egy rövid szakmai út keretében találkozhat a prágai CIANT rezidens művészeivel és releváns projektjeivel

AMIT VÁRUNK: A három hónap alatt lehetőséged lesz arra, hogy dolgozz az ötleteden és felkészülj arra, hogy a projektedet bemutasd. Emellett csak arra kérünk, hogy legyél nyitott és engedd el a fantáziádat.

További részletek a projektről és jelentkezési ív: http://kibu.hu/hu/acdc.

Jelentkezési határidő: 2016. március 20.

Ha bármilyen kérdésed van, írj bátran a hello@kitchenbudapest.hu-ra