palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat kreatív-kerékpártároló tervezésére

vertesszolosVÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Képviselő-testülete nyilvános tervezési pályázatot hirdet a falu központjában lévő, újonnan kialakítandó téren elhelyezendő biciklitárolóra, mely egyben a településen megépült két új kerékpárút közös találkozási pontja is.

A kerékpártároló legyen olyan, amely 5-10 kerékpár biztonságos tárolását teszi lehetővé, ezenkívül figyelemfelhívásként utaljon a település látványosságára, az itt feltárt egyedülálló őskori leleteket bemutató múzeumra.

Kihasználva a területnek az adottságát, központi szerepét a település közúti, vasúti és gyalogos forgalmában, nemcsak a kerékpárút, a kerékpározás, hanem a múzeumunkra való figyelemfelhívásnak, reklámozásnak lehetőségét, létrehozható egy jól elhelyezett, több közlekedési eszközről is jól látható, látványos köztéri alkotás.

A “kreatív-kerékpártároló” kiemelkedik környezetéből, megállásra késztet, jelképezi az innen induló, ide érkező kerékpárutakat, mindenképpen jelentős figyelemfelhívó szereppel rendelkezik, köztéri “szoborként” is funkcionál, de alapvetően hétköznapi használati tárgyként működő alkotás.

Cél, hogy a praktikus szempontokon túl megállásra, az alkotás által kifejezett mondanivaló továbbgondolására, megtekintésére is sarkalljon.

A pályázat menete, időzítés:

A pályázati részvétel feltételei: A pályázatra elsősorban képző- és iparművészeti felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók indulását várjuk, de a pályázók köre kiterjed minden hazai felsőoktatási intézményben tanuló hallgatóra.

Időbeli ütemezés:

  • a pályázat kiírása:                               2014. február 13.
  • a pályázati anyag benyújtása:        2014. március 31.
  • elbírálás:                                                  2014. április10.
  • megvalósítás:                                        2014. május 31-ig.

Díjazás:

A nyertes pályázó 100 000 Ft díjazásban részesül a projekt végére kidolgozott terv teljes körű felhasználásáért. A díj tartalmazza a tervezői és a szerzői jogdíjat.

A pályázat tényleges megvalósítására szánt összeg: 500.000 Ft, amely összegről részletes és reális, kivitelezhető tényleges költségvetést kell készítenie a pályázónak a pályázati anyaghoz csatolva.

 A beadandó anyag tartalma:

  • tervek
  • költségvetés
  • részletes időzítés a pályázati kiírás alapján

Letölthető dokumentum

Kerékpártároló pályázati kiírás

A pályázat beadása:

A pályázati anyagot elektronikus formátumban várjuk a polg.hivatal@vertesszolos.hu e-mail címre, 2014. március 31-én 24 óráig.

A beadási határidőt követően, a beérkezett pályázatok alapján Vértesszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete fenntartja a jogot, hogy a pályázókat a pályázati anyagok prezentációjára személyesen is meghallgatásra hívja be 2014. április 7-10 között. A személyes meghallgatás alkalmával zártkörű prezentációra kerül sor, melynek pontos időpontjáról és helyszínéről az önkormányzat e-mail-ben értesíti a pályázót.

A képviselő testület fenntartja a jogot, hogy több pályázó esetén csak a legjobbnak ítélt pályázatok benyújtóját hallgassa meg személyesen. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el, az írásban leadott anyag és az esetleges személyes prezentáció alapján, legkésőbb 2014. április 10. napjáig.

Az önkormányzat a pályázat eredményét az elbírálást követően haladéktalanul, de legkésőbb 5 napon belül e-mailban közli valamennyi pályázóval.

Érvényes és eredményes pályázat esetén, az elbírálási határidőt követően 5 napon belül kerül sor a szerződéskötésre.

LINK: Pályázat kreatív-kerékpártároló tervezésére